A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > О предузећу > Организациона структура > Душан Бајатовић генерални директор ЈП „Србијагас“

Душан Бајатовић генерални директор ЈП „Србијагас“


Душан Бајатовић, инжењер електротехнике и дипломирани економиста Рођен је 1967. године. Влада Републике Србије 23. октобра 2008. године именовала га је за генералног директора Јавног предузећа „Србијагас“. Тренутно је посланик у Народној Скупштини Републике Србије и заменик председника републичког Одбора за контролу служби безбедности.

У мају 2009. године, у руском летовалишту Сочи, генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић потписао је са председником Управног одбора компаније „Гаспром“ Алексејом Борисовичем Милером Основни споразум о сарадњи за пројекат „Јужни ток“ на територији Србије. Неколико месеци касније, приликом посете руског председника Дмитрија Медведева Србији, Бајатовић и Милер у Београду потписују Уговор о формирању заједничког предузећа за Подземно складиште гаса Банатски Двор и Меморандум о гасоводу „Јужни ток“. Новембра 2009. године у Швајцарској оснивачки акт заједничког предузећа Србијагаса и Гаспрома „Јужни ток Србија“ генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић потписује са тадашњим директором пројекта „Јужни ток“ у компанији „Гаспром“ Павелом Одеровим. Почетком фебруара 2010. године у Банатском Двору директор Бајатовић потписао је са директором „Gasprom Germania“ Андрејом Бирјулином оснивачки уговор заједничког српско-руског предузећа за подземно складиште гаса Банатски Двор. На заседању Европског бизнис конгреса у јуну 2010. године у Кану, директор Србијагаса изабран је за члана Председавајућег Комитета ове асоцијације, која окупља 117 компанија из 23 европске земље.

Душан Бајатовић је добитник бројних признања и награда за пословно визионарство, за пројекте које је покренуо, за нове методе и садржаје рада у зависним предузећима, као и за хуманост и племенитост, коју је доказао одрицањем од сопствених прихода у корист социјално угрожених породица. На првом месту ту је Орден Светог Цара Константина, који је генералном директору Србијагаса Душану Бајатовићу, за његово залагање и помоћ Српској православној цркви, уручио Патријарх српски господин Иринеј Међу бројним наградама ту су и: „Златна плакета за пословну визију“ и „Златни динар Цара Душана“, као и „Златна плакета за привредни потез године“ Клуба привредних новинара Србије, затим Златни светионик за визионарство у руковођењу часописа „Табу“- „Капетан Миша Анастасијевић“, награда коју заједно додељују Привредна комора Војводине, Факултет техничких наука из Новог Сада и агенција „Медиа инвент“, а ту су и признања „Најплеменитији човек у Србији“, „Најновосађанин“ и многа друга…

У ранијој професионалној каријери Душан Бајатовић више пута је биран на одговорне дужности у државним органима – био је посланик и шеф одборничке групе Социјалистичке партије Србије у Скупштини Државне заједнице Србија и Црна Гора, затим у Народној Скупштини Републике Србије, као и у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине. Такође, био је и потпредседник Извршног већа Војводине, члан Извршног одбора Регионалне привредне коморе Нови Сад, генерални секретар Омладинског савеза Србије, као и члан бројних других друштвених организација и стручних институција. Оснивач је и ранији директор Телевизије Мост у Новом Саду.

Говори енглески и руски језик.

Телефон: + 381 21 481 2703