A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > О предузећу > Организациона структура > Проф. др. Муамер Реџовић - председник Надзорног одбора

Проф. др. Муамер Реџовић - председник Надзорног одбора

Проф. др. Муамер Реџовић - председник Надзорног одбора

Проф. др. Муамер Реџовић је доктор економских наука, чија је ужа специјалност - менаџмент и организација. Завршио је Економски факултет у Нишу, где је и магистрирао, a одбранио докторску тезу под називом „Холистичка организација менаџмента пословног система“. Рођен је 1955. године у Новом Пазару. Решењем Владе Републике Србије од 11. фебруара именован је за председника Надзорног одбора ЈП „Србијагас“. Редовни професор на Катедри за менаџмент и организацију. Иначе, завршио је и Школу Резервних официра у Билећи, као најбољи питомац у класи са оценом 10,00.

Од 2013-2014. године проф. др Муамер Реџовић био је председник Управног одбора Националне агенције за регионални развој, од 2014-2016. године био је директор, као и председник Управног одбора Агенције за приватизацију и предавач на Београдској пословној школи, и то на предмету Стратегијски Финансијски менаџмент (на специјалистичким студијама). Од 1991-1995. године био је генерални директор фабрике обуће „РАС“ Нови Пазар, а потом генерални директор „BK-TRADE“ Москва. У Русији је био и генерални директор предузећа „TRADE CONSTRUCTION, а у Канади заменик председника компаније „BK Family holding“.Од 1999-2012. године радио је као проректор за развој на Универзитету у Новом Пазару, затим генерални директор предузећа „Европа“ Нови Пазар, председник Управног одбора фабрике „Полет“ из тог града, као и регионални менаџер београдског „Ветфарма“. Био је и шеф тима „Телекома Србије“ за телефонизацију мрежне групе 020.

Проф. др Муамер Реџовић радио је на бројним пројектима увођења савремене организације и систематизације новог менаџмента у више предузећа, међу којима: „РАС“, ПД „Европа“ и АД „Полет“ из Новог Пазара, „МКТ“ Москва, „BATT“ Алма Ата, Казахстан, „Сибиргас“ Тобољск итд. Такође, учествовао је и у пројектима изградње и пуштања у рад здања Централне банке Руске Федерације, од идеје до реализације био је иза пројекта компензационих послова ради наплате потраживања за утрошену струју код дужника у Русији, а његово име стоји и иза пројеката организације трговинских ланаца кроз компензационе послове на Кубањској области у РФ.Учествовао је и у организацији и спровођењу пројекта фиксне телефонизације мрежне групе „020“ Телекома Србије. Радио је и на изради бизнис планова и економске оправданости за: мобилну телефонију Киргизије, Универзитет у Јакутији, Русијa, Аеродром Внуково, Трговински ланац Кубањ у Краснодару, аеродром и спортско рекреативни центар у Узбекистану.

Проф. др Муамер Реџовић говори пет језика: руски, немачки, италијански, еглески и турски. Ожењен је, отац двоје деце и деда четворо унучади.