A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

28.04.2017 |

Надзорни одбор Србијагаса похвалио наставак позитивног тренда пословања

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

           У Новом Саду је данас одржана седница Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“. У оквиру унапред утврђеног дневног реда, Надзорни одбор је, након верификације одлука донетих у међувремену у поступцима ванседничних изјашњавања, усвојио периодичне финансијске извештаје за први квартал 2017. године и Извештај о реализацији годишњег Програма пословања за период јануар-март ове године.
           Председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић, који је председавао седници НО, похвалио је овом приликом наставак позитивног тренда пословања компаније, која је и на почетку ове године остварила позитиван финансијски резултат и пословну добит, што је, како је истакао, резултат предузетих и настављених пословних активности и уложених напора у погледу потпуног измирења доспелих обавеза за природни гас и оствареног промета. Заједно са менаџментом, на седници је констатовано да је, захваљујући одлукама Владе Републике Србије и договору са ММФ-ом, петрохемијски комплекс измирио обавезе за прва три месеца 2017. године, тако да је текући проценат наплате ЈП „Србијагас“ око 90%. Све активности и напоре предузећа, како је речено, треба усмерити на даљи раст наплате, како би се у овој години постигла стопроцентна наплативост.
            Надзорни одбор усвојио је на данашњој седници и Измене и допуне раније донетог Правилника о рачуноводству и рачуноводственим политикама ЈП „Србијагас“.
           Седници су поред чланова Надзорног одбора, у име менаџмента, присуствовали заменица генералног директора Блаженка Мандић и извршни директори компаније.

Нови Сад, 28. априла 2017. године                     Служба за односе с јавношћу и маркетинг