A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

13.05.2017 |

Директор Бајатовић дочекао високе званице на штанду Србијагасa на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

           Јавно предузеће „Србијагас“ од данас учествује на 84. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, где се посетиоцима ове највеће сајамске манифестације у региону, представило са најновијим пројектима и плановима у области гасне инфраструктуре, али и са успешним пословним резултатима и активном промоцијом природног гаса, енергента који заиста много пружа својим корисницима.
           Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић, након свечаног отварања Сајма, дочекао је на штанду наше компаније делегацију, коју је предводио први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, а у којој су били и републички министар одбране Зоран Ђорђевић, председници Скупштине и Владе Војводине Иштван Пастор и Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, као и представници дипломатског кора, привредног и политичког живота Покрајине и Града. Снабдевање гасом, кретање цене тог енергента и нови пројекти јесу теме о којима је било речи у кратком разговору на нашем штанду.
           Међународни сајам пољопривреде званично је прогласио отвореним први потпредседник Владе Ивица Дачић, који је том приликом истакао да је пољопривреда један од највећих потенцијала привредног развоја Србије и да ће Влада наставити да помаже како пољопривредне произвођаче, тако и прерађивачку индустрију. Пољопривреда је једина грана наше привреде која ни у најтежим временима није заказала, истакао је Дачић и оценио да је развој међународне сарадње у овој области од изузетног значаја, нарочито на регионалном нивоу. Он је захвалио на учешћу и сарадњи пријатељима из Босне и Херцеговине која је земља партнер на овогодишњем Сајму и изразио задовољство да са министром иностраних послова БиХ Игором Црнадаком отвори ову манифестацију. - Србија данас, у својству домаћина ове престижне манифестације, жели да се представи као земља која успешно спроводи унутрашње реформе, која је створила повољни и сигурни амбијент за стране инвестиције и поседује привредне потенцијале који је чине важним, стабилним и поузданим партнером на регионалном и међународном плану, поручио је Дачић.
            На овогодишњем Међународном пољопривредном сајму учествује преко 1.500 излагача из 60 земаља света. Србијагас се посетиоцима представља у централном делу хале у Мастер центру Новосадског сајма, а у наредних седам дана сви заинтересовани ће имати прилику да од стручних лица из Инвестиција, Транспорта и Дистрибуције ЈП "Србијагас", чују све о предностима природног гаса, плановима за развој гасоводне мреже и великим инфраструктурним пројектима наше компаније.

Нови Сад, 13. мај 2017. године                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг