A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

20.07.2017 |

Усвојен Консолидовани извештај о пословању ЈП „Србијагас“ у 2016. години

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

Надзорни одбор Јавног предузећа „Србијагас“ на седници одржаној у четвртак, 20. јула уНовом Саду, усвојио је Консолидовани извештај о пословању компаније у периоду од 01.01. до 31.12.2016. године, у којем се констатује повећање физичког обима пословања у свим сегментима, као и позитивно кретање већине финансијских показатеља пословања, међу којима су најважнији пословни добитак од 10,5 милијарди динара и нето добит од 1,7 милијарде. Уложени напори предузећа у погледу сигурног снабдевања потрошача природним гасом и оствареног промета, рационализације трошкова пословања и предузетих мера у делу наплате потраживања, нарочито код великих купаца, као и измирење обавеза за гас уз побољшање кредитних услова, свакако су утицали на остварене резултате пословања у прошлој години. Циљ је, како је овом приликом речено, наставак и даље побољшање свих показатеља пословања и у наредном периоду.

Чланови Надзорног одбора усвојили су на данашњој седници и Извештај независног ревизора о извршеној ревизији консолидованих финансијских извештаја ЈП „Србијагас“ за период јануар-децембар 2016. године, као и Консолидоване извештаје за исти период након извршене ревизије независног ревизора.

Седници Надзорног одбора председавао је председник НО, проф. др Муамер Реџовић, а присутни су били заменица генералног директора предузећа Блаженка Мандић и чланови пословодства.

Нови Сад, 20. јул 2017. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг