A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

02.08.2017 |

Душан Бајатовић почасни члан Руског географског друштва

У оквиру светске географске олимпијаде која се одржава у Београду, а на којој учествујују такмичари из 50 земаља света, данас је генералном директору ЈП «Србијагас», Душану Бајатовићу свечано уручена чланска карта Руског географског друштва. У име председника Руског географског друштва, господина Сергеја Кужегедовича Шојгу чланску карту је уручио извршни директор друштва, господин Артјом Манукјан.

Руско географско друштво је основано 1845. године по налогу цара Николаја I, а главни циљ организације су експедиције и истраживање, образовање, објављивање научних радова и рад са младима.

Данас, Руско географско друштво је непрофитна организација која има око 20.000 чланова у Русији и иностранству, регионалне канцеларије су доступне у свим областима Руске Федерације. Члан Друштва може постати искључиво особа са друштвено признатом репутацијом из области културе, образовања, науке, бизниса или политике.

Од 2009. године Руским географским друштвом преседава Сергеј Кужегедович Шојгу, а формиран је и Савет покровитеља којим председава председик Русије Владимир Владимирович Путин.

02.август 2017. године                                                                    Служба за односе с јавношћу и маркетинг