A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

25.09.2017 |

Одржан међународни турнир гасних компанија у малом фудбалу

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

              Јавно предузеће „Србијагас“ било је организатор традиционалног „II GAS YEAR INTERNACIONAL FOOTBALL CUP“ турнира у малом фудбалу на којем су учествовали представници гасних компанија из југоисточне Европе. Једнодневно надметање одржано је у суботу 23. септембра у новосадској спортској дворани на Сланој бари, а наступило је девет екипа из девет земаља у региону – осим спортиста нашег предузећа, надметали су се још и фудбалери из „Gas connect“ (Аустрија), „Ukrtransgaz“ (Украјина), „Eustream“ (Словачка), „FGSZ“ (Мађарска), „Transgaz“ (Румунија), „Plinovodi“ (Словенија), „BH gas“ (Босна и Херцегоцина) и „Plinacro“ (Хрватска).
              Победник овогодишњег турнира је украјинска екипа „Ukrtransgaz“, која је у финалу савладала „Eustream“ из Словачке резултатом 3 : 2, док су треће место заузели словеначки „Plinovodi“, који су савладали румунски „Transgaz“ – 1 : 0. Пре одлучујућих борби за пласман, одигране су утакмице по групама. Екипа "Србијагас" заузела је треће место у тежој групи (са пет тимова) пошто је забележила две победе и два пораза.
              Највећи терет у организацији турнира поднели су чланови Спортског клуба ЈП „Србијагас“, који су се потрудили да читава манифестација буде одржана на врхунском нивоу.
              На завршној свечаности госте су поздравили председник Спортског клуба наше компаније Милан Ђукић, извршни директор за правне, кадровске и опште послове и председник Скупштине Спортског клуба Јовица Будимир, извршни директор за инвестиције, који су представницима најбољих екипа, као и најбољим појединцима доделили пехаре, медаље и поклоне. Најбољи стрелац на турниру био је Сергеј Рамањук, а најбољи играч Олег Павлив, обојица из Урајине, док је за најбољег голмана проглашен Тибор Хорјан из Словачке.
             Подсећамо да је организатор прошлогодишњег турнира била мађарска компанија „FGSZ“, а наредног, како је најављено, у септебру 2018. године биће Румунија, односно „Transgaz“ из Сибиња.

Нови Сад, 25. септембра 2017. године             Служба за односе с јавношћу и маркетинг