A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

30.09.2017 |

Запослени Србијагаса Спортским даном обележили Дан компаније, генерални директор на свечаној седници Скупштине Спортског клуба

Бајатовић: Србијагас ће сачувати лидерску позицију на гасном тржишту Србије

              12 година Јавног предузећа „Србијагас“ и 15 година Спортског клуба „Србијагас“ обележени су данас Спортским даном запослених, који је пету годину за редом, одржан у спортским халама новосадског СПЕНС-а. У част јубилеја Спортског клуба, у Мастер центру Новосадског сајма, одржана је Свечана седница скупштине клуба, којој је присуствовао и генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић. Обраћајући се нашим спортистима, директор је најпре, не само њима, него и свим запосленима Србијагаса, честитао Дан предузећа и истакао да је намера менаџмента компаније да, уз подршку радника, у садашњим и будућим тржишним условима, сачува водећу односно лидерску позицију Србијагаса на гасном тржишту Србије али и да наше предузеће, у будућности, постане национална енергетска компанија респектабилна у земљи и окружењу.
              -После низа година вођења социјалне политике, која је можда била прескупа али је ипак помогла и становништву и привреди и многим институцијама, школама, болницама, цркви и другима, пре отприлике две-три године, када је промењена политичка воља, сада са задовољством можемо да кажемо да у овом моменту „Србијагас“ не дугује ником ништа, укључујући и наше обавезе за гас који увозимо, да све обавезе испуњавамо и да чак, што нарочито желим да истакнем, имамо и велике инвестиционе планове и пројекте које хоћемо да реализујемо. То је, пре свега, гасна интерконекција са Бугарском, коју ћемо радити. Ових дана смо са румунском страном усагласили и интерконекцију са том суседном земљом. Даље, ту су и наши пројекти у области складиштења гаса, где планирамо изградњу друге фазе подземног складишта у Банатском Двору, чији капацитет након завршетка тих радова, не би требало да буде мањи од 750 милиона кубних метара, а у плану су и још нека нова складишта у Банату. Пред нама су и нове инвестиције у магистралне гасоводе, пре свега у онај који ће из правца Мокрина ићи до Панчева и јужног Београда, а настављамо и разговоре о изградњи гасних централа. Све су то пројекти који ће нашу компанију учврстити на тој водећој, лидерској позицији у земљи и окружењу, казао је директор Бајатовић.
              Он је овом приликом истакао да је Србијагас друштвено одговорна компанија и да, у складу са могућностима које има, помаже спортске, хуманитарне и све друге активности како својих запослених, тако и заједнице у којој ради и послује.
              Присутним члановима Скупштине Спортског клуба обратио се потом и председник Јединствене синдикалне организације ЈП „Србијагас“ Вељко Милошевић, који је свим присутнима честитао јубилеј, а свим запосленима 12. годишњицу рада и постојања компаније са жељом да и даље, заједно са пословодством, остварују добре резултате у интересу њих самих, њихових радних места и компаније у целини, а што је, како је рекао, и интерес наше државе.
              Председник Спортског клуба, Милан Ђукић , извршни директор за правне, кадровске и опште послове Србијагаса, подсетио је овом приликом присутне да су спортисти Србијагаса у протеклих деценију и по имали запажене спортске резултате од шампионског места на Играма нафтне и гасне привреде Србије у Бечићима 2011. године до трећег места на истим играма, три године касније, на Златибору, али и истакао да Клуб данас има 315 чланова, што значи да се сваки трећи запослени у Србијагасу рекреативно бави спортом и да је циљ постојања клуба и бављења рекреативним спортом - здрав живот, дружење, фер плеј и превенција болести и професионалних обољења код запослених.
               Иначе, око 160 запослених Србијагаса учествовало је данас на традиционалној манифестацији „Спортски дан“ коју заједнички, сада већ традиционално, организују Спортски клуб и Јединствена синдикална организација Србијагаса. И овога пута су се, под окриљем Велике и Мале дворане Спортског и пословног центра „Војводина“ у Новом Саду, окупиле наше колегинице и колеге да се такмиче у 11 спортова - малом фудбалу, баскету 3 на 3, одбојци, рукомету, стоном тенису, тенису, бадминтону, стрељаштву, куглању, пикаду и шаху и то из свих организационих делова Србијагаса - Новог Сада, Београда, Зрењанина, Панчева, Кикинде, Вршца, Чачка, Крагујевца..
              У оквиру Спортског дана уједно је и одигран традиционални меморијални турнир у малом фудбалу „Александар Савић Савке“ у спомен на нашег трагично настрадалог колегу, на којем је, поред осталих шест екипа из Србијагаса, учествовала и гостујућа екипа из Полицијске Управе Нови Сад.
              На крају данашње свечане седнице Скупштине Спортског клуба, којом је председавао председник овог тела, иначе извршни директор за инвестиције ЈП „Србијагас“ Јовица Будимир, најуспешнијим члановима додељена су годишња признања и поклони. Овогодишњи лауреати, којима су признања уручили генерални директор, председник синдиката и председник Спортског клуба, су колеге: Горан Милићевић из Зрењанина, Драган Арсеновић из Београда, Слободан Павловић и Стеван Попов из Новог Сада.

Нови Сад, 30. септембар 2017. године              Служба за односе с јавношћу и маркетинг