A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

05.10.2017 |

Директор Србијагаса на Међународном форуму у Санкт Петербургу

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

                Генерални директор Јавног предузећа Србијагас Душан Бајатовић учествује у раду 7. Међународног гасног форума, који се од 3-6. октобра ове године одржава у Конгресном и изложбеном центру у Санкт Петербургу. Након свечаног отварања Форума и пленарне седнице, учесницима скупа први се, у име партнера Форума, обратио директор Србијагаса. Он је у поздравној речи истакао:
                -Велика је част за компанију Србијагас и за мене лично што смо у прилици да Вам се кратко обратимо данас приликом отварања 7. Међународног гасног форума. Овогодишњи форум се одвија под називом „Енергетска безбедност и развојни пројекти“, питањем од виталног значаја за све нас, јер без енергије и гаса нема развоја у савременом свету, казао је том приликом Душан Бајатовић.
                На Гасном форуму у Санкт Петербургу учествује око 4.000 делегата из 36 земаља, 500 излагача из 14 земаља, више хиљада посетилаца из света енергетике и гаса, а у оквиру конференцијског дела биће организовано 50 догађаја које ће пратити преко 300 новинара из 150 руских и страних медија. Форуму присуствује топ менаџмент највећих енергетских компанија - осим Гаспрома, ту су и "CNPC", "ROYAL DUTCH SHELL PLC", "OMV AG", "UNIPER SE" и други. На санктпетербуршком форуму се, из године у годину, доносе значајне одлуке са фокусом на глобална енергетска решења.

Нови Сад, 05. октобар 2017. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг