A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

24.10.2017 |

Надзорни одбор ЈП „Србијагас“ усвојио шестомесечни Извештај о пословању компаније

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

                У Новом Саду је данас одржана седница Надзорног одбора Јавног предузећа „СРБИЈАГАС“. Седници је председавао председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић, а присутни су, поред чланова Надзорног одбора, били и заменица генералног директора Блаженка Мандић и чланови пословодства ЈП „Србијагас“.
                На седници су, по раније утврђеном и једногласно усвојеном дневном реду, усвојене одлуке и извештаји од значаја за пословање компаније, међу којима и Извештај о пословању предузећа за првих шест месеци ове године. Како је том приликом речено, предузеће је у посматраном периоду остварило позитиван финансијски резултат у виду пословне добити у износу од 9,8 милијарди динара, што је за 23,7% више него прошле године, као и нето добити у износу од 7,8 милијарди. Тиме је настављен позитиван тренд у пословању и у овом периоду текуће године.
                Такође, наглашено је да је у првој половини године број запослених у ЈП „Србијагас“ остао непромењен, односно да није било новог запошљавања, у складу са важећим законским прописима и препорукама оснивача, Владе Републике Србије.
Надзорни одбор донео је и Одлуку да се добит остварена по завршном рачуну за 2016. годину и утврђена у годишњим финансијским извештајима, распоређује за покриће дела губитка из претходних година.Нови Сад, 24. октобар 2017. године                  Служба за односе с јавношћу и маркетинг