A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

27.02.2018 |

Седница Надзорног одбора ЈП "Србијагас"; Позитивна кретања и у 2017. години

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

              Надзорни одбор Јавног предузећа „Србијагас усвојио је на данашњој седници одржаној у Новом Саду, Редовне финансијске извештаје предузећа за период јануар-децембар 2017. године, као и Извештаје о реализацији годишњег програма пословања од 01.01-31.12.2017. године.
             Седници Надзорног одбора председавао је проф. др Муамер Реџовић, председник НО, а поред чланова Надзорног одбора, присутни су били генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић и чланови менаџмента.
             ЈП „Србијагас“ у 2017. години остварило је позитиван финансијски резултат у виду нето добити у износу од 16,7 милијарди динара, што је вишеструко бољи резултат у односу на претходну годину.
             У документима које је данас усвојио Надзорни одбор наводи се да је пословање Јавног предузећа „Србијагас“ и у 2017. години обележило позитивно кретање и побољшање већине показатеља пословања, што је резултат пословних одлука и предузетих мера и активности свих запослених, менаџмента компаније и оснивача, Владе Републике Србије.
             Максималним напорима у циљу рационализације трошкова, побољшања ефикасности наплате потраживања, а нарочито потраживања из ранијег периода и код великих дужника, настављен је позитиван тренд у пословању који предузеће бележи већ неколико година. Предузеће је наставило политику стабилности и континуитета у снабдевању потрошача природним гасом.
             Председник Надзорног одбора, проф. др Муамер Реџовић истакао је овом приликом да је за ЈП „Србијагас“ 2017. једна веома успешна година, али да је перманентан задатак предузећа у 2018. години остваривање планских циљева и задатака и, нарочито, даље активности на наплати потраживања.
             -Надам се да ће ова година бити година развоја, инвестиција и великих пројеката, истакао је председник НО, похваљујући напоре менаџмента и запослених у остваривању наведених резултата.


Нови Сад, 27. фебруар 2018. године                 Служба за односе с јавношћу и маркетинг