A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

01.03.2018 |

Србијагас на манифестацији „Међународни дани енергетике и инвестиција“ у Новом Саду

Саопштење ЈП "Србијагас", Нови Сад

                Јавно предузеће „Србијагас“ од данас учествује на дводневној манифестацији „Међународни дани енергетике и инвестиција“, која се по седму годину за редом одржава у Конгресном центру Мастер центра Новосадског сајма.
                Овај својеврсни сајам достигнућа у енергетици и области локалне самоуправе и инвестиција, званично је отворио републички министар рударства и енергетике Александар Антић, који је том приликом рекао да ће Србија у наредном периоду реализовати неколико великих гасних пројеката, од којих су најважнији проширење подземног складишта гаса Банатски Двор, за који се доношење инвестиционе одлуке очекује до краја марта ове године, затим изградња магистралног гасовода од Александровца до Тутина, а ту је и интерконекција са Бугарском која ће ове године бити окончана у делу израде пројектне документације и осталих процедура за почетак изгадње. Планира се и интерконекција са Румунијом. Министар је, такође, истакао потребу јачања унутрашње гаснотранспортне инфраструктуре на чему се интензивно ради и с тим у вези најавио градњу великог гаснотранспортног система у нашој земљи од бугарске границе до Мађарске.
                Након свечаног отварања сајма, којем је присуствовао и генерални директор Јавног предузећа “Србијагас” Душан Бајатовић, гости су накратко обишли излагачки део “Међународних дана енергетике”, на којима се ове године представља 40 компанија излагача. Штанд ЈП “Србијагас” привукао је пажњу посетилаца, пре свега потенцијалних партнера заинтересованих за сарадњу, али и стручњака, студената енергетике и будућих потрошача гаса.
            Предвиђено је да се у ова два дана одржи 25 конференција, радионица и предавања у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.
Манифестацију заједно организују Новосадски сајам, Централно европски форум за развој ЦЕДЕФ и Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Град партнер је и овога пута Град Нови Сад.


Нови Сад, 01. марта 2018. године                       Служба за односе с јавношћу и маркетинг