A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

18.05.2013 | Нови Сад

СРБИЈАГАС – НОВА ЕНЕРГИЈА СРБИЈЕ

У знаку великих пројеката, попут гасовода Јужни ток, интерконекција са суседним земљама, наставка гасификације земље и промоције ...

У знаку великих пројеката, попут гасовода Јужни ток, интерконекција са суседним земљама, наставка гасификације земље и промоције природног гаса као еколошки најбољег, али и економски, веома исплативог енергента, Јавно предузеће „Србијагас“ започело је данас своје  учешће на јубиларном 80. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. Сајам је  свечано отворио председник Владе Србије Ивица Дачић рекавши да је пољопривреда велика шанса Србије. Он је, обилазећи излагачки простор на сајму, посетио и штанд Србијагаса, где се задржао у кратком разговору са генералним директором Душаном Бајатовићем

  Отварајући сајам премијер је рекао да је, у ситуацији када су политичке прилике другачије и када се на Србију из света гледа на другачији начин, шанса да то искористимо и постанемо гигант у области пољоприведе. Он је казао да је у току израда Стратегије развоја пољопривреде у Србији 2014. до 2024, која ће бити завршена до краја ове године.
- Пољопривреда је велика шанса Србије, јер је наша земља зелена башта Европе и то морамо искористити за развој пољопривреде, јер развојем те гране развићемо целу привреду, истакао је Дачић, коме је директор Сајма Драган Лукач, поводом још једног јубилеја - 90 година постојања Новосадског сајма, уручио златну плакету.

 
Отварању сајма присуствовали су и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар пољопривреде Горан Кнежевић, министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић, као и многи други представници политичког и друштвеног живота Града и Покрајине. Земља партнер 80. Међународног пољопривредног сајма је Хрватска, а на сајму ће се ове године представити и компаније из више од 50 земаља.
Јавно предузеће Србијагас, под слоганом „Нова енергија Србије“ представиће ових дана свим посетиоцима сајма своје развојне пројекте, могућности и планове, са акцентом на еколошке предности природног гаса, као енергента савременог доба. Један дан сајма биће посвећен спортистима, јер ће гости на штанду Србијагаса у Хали Мастер центра Новосадског сајма бити играчи и чланови Управе Рукометног клуба „Војводина“, овогодишњи шампиони Србије.