A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

26.04.2013 | Београд

Представљен пројекат Гаспрома „Фудбал за пријатељство“

У Медиjа центру Фудбалског клуба Црвена Звезда данас је представљен међународни пројекат друштвене одговорности водеће руске гасне ...

У Медиjа центру Фудбалског клуба Црвена Звезда данас је представљен међународни пројекат друштвене одговорности водеће руске гасне компаније „Гаспром“ под називом „Фудбал за пријатељство“. Обраћајући се присутнима у име „Гаспрома“, директор Србијагаса и предузећа "Јужни ток Србија" Душан Бајатовић је истакао да је ова руска компанија високо социјално одговорна и да она много улаже у спорт и будућност младих у спорту.

- На овом турниру, који се одржава од 24. до 26. маја у Лондону, у време када ће се одиграти и финална утакмица Лиге шампиона, деца из осам европских земаља имаће прилику да се упознају, стекну нова пријатељства и на један витешки начин покажу шта знају о фудбалу. Могу да кажем да ће Гаспром наставити да подржава Црвену звезду и да смо веома срећни што ће и Звездина деца учествовати на турниру у Лондону, истакао је Душан Бајатовић и при том пионирима Црвене звезде пожелео да, ако буду могли, и победе на турниру. Он је уједно рекао да је циљ овог пројекта да се деца друже, упознају културу других земаља и да постану пријатељи.
У склопу пројекта „Фудбал за пријатељство“, поред селекција омладинских фудбалских клубова из Велике Британије, Немачке и Русије, учесници ће бити и млади фудбалери из земаља чланица пројекта „Јужни ток“: Србије, Бугарске, Мађарске, Словеније и Грчке, а поред њих у такмичењу ће учествовати и два тима деце из сиротишта. Пројекат подржава легендарни немачки фудбалер Франц Бекенбауер, док ће званични амбасадор за Србију бити некадашњи голгетер Црвене звезде Душан Савић.
Присутнима се, у име компаније „Јужни ток“ обратио технички директор Павел Персидскиј, који је поздрављајући присутне истакао да се оваквим пројектима афирмише љубав према спорту, као и да деца, на овај начин, најбоље разумеју шта су праве вредности.
Конференцији за новинаре у ФК Црвена Звезда присуствовао је и председник клуба Драган Џајић.