A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

09.11.2012 | Сефкерин

Почела и гасификација Опова

У општини Опово, тачније у насељеном месту Сефкерин,  данас је званично обележен почетак радова на гасификацији ове, иначе најмање ...

У општини Опово, тачније у насељеном месту Сефкерин,  данас је званично обележен почетак радова на гасификацији ове, иначе најмање општине у Војводини.  Радове су отворили председник општине Опово Милорад Солдатовић,  извршни директор за инвестиције ЈП “Србијагас” Јовица Будимир и директор “Promont group”, фирме која је стратешки партнер и извођач радова, Милинко Цицмил. Пројекат, у који ће Србијагас инвестирати  4,87 милиона евра,  комплетно би требало да буде завршен до почетка следеће грејне сезоне.

 
 
 
 
 
 
Како је новинарима након отварања радова изјавио Јовица Будимир, Србијагас ће у следећој години наставити планиране инвестиције у пројекте као што су “Јужни ток” и изградња нових гасних, уједно наглашавајући да нема разлога за бојазан да се ти пројекти неће реализовати. У оквиру гасификације Опова, како је нагласио,  планирана је изградња дистрибутивне гасне мреже средњег и ниског притиска али и изградња гасовода високог притиска. Снабдевање насеља те општине природним гасом предвиђено је са будуће Главне мерно-регулационе станице у Ковачици, и то преко гасовода средњег притиска укупне дужине 18,5 километара. За гасификацију крајњих потрошача потребно је изградити и гасовод средњег притиска до насеља Баранда, затим две мерно-регулационе станице широке потрошње „Опово“ и „Баранда“, као и 85 километара дистрибутивне гасне мреже. Све то омогућиће снабдевање гасом за око 3.100 домаћинстава у овој општини, рекао је извршни директор за инвестиције Јовица Будимир.