A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

22.05.2012 | Обреновац

30 милиона евра за гасификацију градске општине Обреновац

У Обреновцу је данас потписан Уговор о гасификацији те градске општине чија је укупна вредност око 30 милиона евра. Уговор, који је ...

У Обреновцу је данас потписан Уговор о гасификацији те градске општине чија је укупна вредност око 30 милиона евра. Уговор, који је заснован на Генералном пројекту гасификације насеља на територији ове општине, су потписали председник градске општине Обреновац Жељко Јоветић, извршни директор за инвестиције ЈП „Србијагас“ Јовица Будимир и директор предузећа „ДМ-Инвест“ из Смедеревске Паланке Радослав Милићевић. Пројекат подразумева изградњу 650 километара гасовода ниског притиска, 65 километара доводног, челичног гасовода и 10 мерно-регулационих станица широке потрошње.

Извршни директор за инвестиције Јовица Будимир изјавио је након потписивања уговора да је ово један од највећих уговора о изградњи дистрибутивне гасне мреже, који је Србијагас, као инвеститор, потписао у последње време. „И поред свих финансијских проблема које имамо, наше предузеће и даље наставља са инвестиционим активностима, тако да очекујемо да ћемо у наредних три до пет година све наше планове у вези са покривањем свих градова у Србији гасоводном мрежом, и реализовати. Будући да се у близини налазе две термоелектране и да ће у наредне три године овде бити уведен и гас, грађани и привреда на територији ове општине, биће у потпуности „покривени“ свим енергентима“, рекао је Будимир.
Председник општине Обреновац Жељко Јоветић казао је да гасификација представља једну од највећих инвестиција у општини. „Вредност овог пројекта већа је од било које појединачне инвестиције у последњих неколико година у општини Обреновац. Наша је обавеза све оно што се не односи на финансирање, а то је да се потрудимо да свака дозвола буде издата правовремено и да помажемо и убрзамо решавање имовинско-правних односа, где год то буде било потребно. Данас је сасвим јасно да ко има гас може да обезбеди и инвестиције, тако да након изградње гасоводне мреже очекујемо значајнији прилив инвестиција у нашу општину. За грађане је ова могућност такође веома привлачна, јер ако имате могућност да се за 600-700 евра прикључите на гасовод и да касније плаћате рачуне онолико колико потрошите, онда верујемо да ће одзив и интересовање за овај вид грејања у нашој општини бити велики“, оценио је председник општине Обреновац.
Директор ДМ Инвеста Радослав Милићевић захвалио је скупштини и одборницима што су се определили управо за њихово предузеће као стратешког партнера и обећао да ће радови бити завршени квалитетно и на време, уз, како је истакао, најмању могућу меру ометања редовног живота грађана Обреновца. „Савремена опрема којом располажемо и искуство у више општина у Србији, где смо, заједно са Србијагасом, градили гасоводе, најбољи су доказ за то“, истакао је Милићевић.