A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

05.05.2012 | Бачко Добро Поље

Гас за 10.000 домаћинстава Змајева, Бачког Доброг Поља и Равног Села

У Бачком Добром Пољу данас је пуштена у рад дистрибутивна гасна мрежа у дужини од 150 километара, Главна мерно-регулациона станица, ...

У Бачком Добром Пољу данас је пуштена у рад дистрибутивна гасна мрежа у дужини од 150 километара, Главна мерно-регулациона станица, капацитета 5.200 м3/х и челични гасовод дуг око 4,5 километра, који ће омогућити снабдевање гасом око 10.000 домаћинстава у насељеним местима Бачко Добро Поље, Змајево и Равно Село. Нове гасоводне објекте свечано су отворили председник општине Врбас Жељко Видовић, председница Скупштине општине Марјана Мараш, извршни директор за инвестиције ЈП „Србијагас“ Јовица Будимир, директор ЈП „Врбас-Гас“ Радислав Бјелица и директор предузећа „Промонт групa“ Милинко Цицмил

Обраћајући се присутним представницима општине и извођача радова, као и мештанима Бачког Доброг Поља, извршни директор Србијагаса Јовица Будимир је изразио задовољство што је компанија „Србијагас“ реализовала још један важан пројекат, који ће омогућити да, не само домаћинства, већ и индустријски објекти у овом делу општине Врбас, користе све погодности природног гаса. - Главна мерно-регулациона станица „Бачко Добро Поље“ снабдеваће се гасом преко прикључног гасовода високог притиска, који полази од разводног гасовода РГ 04-15 Госпођинци-Сомбор. Србијагас је у овај пројекат, који данас отварамо, уложио око 3 милиона евра. Радови су започети почетком ове године. Веома смо задовољни што смо заједно са стратешким партнером у овом послу, фирмом „Промонт групa“, успели да реализујемо све што је планирано на овом подручју и да за више хиљада будућих потрошача гаса створимо услове да се прикључе на гасну мрежу, истакао је Будимир.

Председник општине Жељко Видовић, истичући значај ове инвестиције за Врбас, изјавио је да је корист од гасификације велика не само за домаћинства, већ и за будуће радне зоне, које овим постају веома интересантне за инвеститоре. „Завршетком пројекта гасификације, а у току следеће године и канализације на подручју целе општине, имаћемо добро опремљене радне индустријске зоне близу ауто пута, где очекујемо нове инвеститоре“, казао је Видовић.

            Директор ЈП „Врбас-Гас“ Радислав Бјелица најавио је да ће грађани већ до краја овог месеца моћи да се прикључе на нову гасоводну мрежу и при том истакао да ће цена прикључка бити веома повољна, као и да ће, у сарадњи са банкама, сви заинтересовани моћи да уведу гас на кредит. Члан општинског већа за енергетику Горан Пејовић рекао је да је природни гас најбољи избор са техничке и технолошке стране за овдашње прерађивачке и прехрамбене индустријске погоне, и да с обзиром на већ постојеће изграђене капацитете на потезу од Бачког Доброг Поља до Равног Села и најаву инвеститора да ће отворити нове погоне, гасификација сасвим сигурно значи и покретање нових радних места.