A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

04.05.2012 | Нови Сад

Донација за вртић „Видовдански звончић“ у Новом Саду

У свечаној и веселој атмосфери данас је отворено новоопремљено двориште вртића „Видовдански звончић“ у Новом Саду, чије је ...

У свечаној и веселој атмосфери данас је отворено новоопремљено двориште вртића „Видовдански звончић“ у Новом Саду, чије је опремање, из личних средстава од чланства у Управном одбору Југоросгаса, помогао генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић. Он је, заједно са малишанима, њиховим васпитачима и родитељима, који су и иницирали ову акцију, отворио ново игралиште, које ће обезбедити знатно боље услове за одрастање, здрав психофизички развој и социјализацију деце.

Како је након отварања новог, модерно опремљеног игралишта за децу изјавио генерални директор Србијагаса, мотив за једну овакву донацију је сасвим јасан. – Наше друштво је релативно сиромашно због економске ситуације у којој се налазимо, тако да је потребно афирмисати солидарност. Друштво мора да покаже више бриге према најмлађима. Мислим да би сви људи добре воље, који имају могућност да помогну, требало да одаберу овакве мини пројекте, који не коштају много, али су ефекти немерљиви, истакао је Душан Бајатовић.
Деци овог вртића поклоне су донели и представници Рукометног клуба „Војводина“. Рукометаши су малишанима „Видовданског звончића“ поклонили лопте и мајице, а циљ њихове донације је, како су рекли, да се обезбеде могућности за адекватан физички развој и бављење спортом од малих ногу. За донацију и све поклоне, који су данас стигли у овај вртић, захвалили су педагошки руководилац „Радосног детињства“ Милица Ђилас и представници родитеља деце из овог дела Новог Сада.
 
Директор Бајатовић присуствовао хуманитарном концерту у Коларчевој задужбини
 
Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић присуствовао је у понедељак, 30. априла у Задужбини Илије Милосављевића Коларца у Београду, Трећем Васкршњем концерту за децу са сметњама у развоју. Концерту је присуствовао и Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј, под чијим се покровитељством, а у организацији Производног завода Архиепископије београдско-карловачке, радија Слово Љубве и Верског добротворног старатељства те Архиепископије, и одржава овај велики догађај. Међу учесницима концерта су поред наших прослављених уметника, попут Јадранке Јовановић, Ненада Милосављевића, Лене Ковачевић и др., били и дечији хорови „Растко“, „Исон“, хор Светог Прохора Пчињског, као и бројни други ствараоци. Јавно предузеће „Србијагас“ је помогло овај програм и тако још једном показало да је свест о друштвеној одговорности и учешћу у хуманитарним активностима у компанији на изузетно високом нивоу.