A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

26.04.2012 | Панчево

Завршена прва фаза гасификације града Панчева

У присуству извршног директора за инвестиције ЈП „Србијагас“ Јовице Будимира и директорке Дирекције за изградњу града ...

У присуству извршног директора за инвестиције ЈП „Србијагас“ Јовице Будимира и директорке Дирекције за изградњу града Панчева Гордане Денчић-Кушљић, у Панчеву је данас званично пуштен у рад челични гасовод за насеља Војловица, Стрелиште и Топола, затим дистрибутивна мрежа у дужини од 31 километар, као и две реонске мерно-регулационе  станице (РМРС) „Војловица“ и „Стрелиште“. Тиме је окончана Прва фаза реализације Програма завршетка гасификације града Панчева. Укупна вредност изведених радова је 1,25 милиона евра.

Уговор о пословно-техничкој сарадњи на реализацији завршетка гасификације Панчева, пре нешто више од четири месеца, потписали су градоначелница Панчева Весна Мартиновић, генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић, директорица Дирекције за изградњу града Гордана Денчић-Кушљић и директор предузећа „Промонт гроуп“ Милинко Цицмил. Према речима Јовице Будимира, прва фаза гасификације Панчева завршена је у планираним роковима, иако су временски услови ове зиме били заиста отежавајући. „Заиста ми је драго што се радови у Панчеву реализују у роковима које смо и договорили. Србијагас је, заједно са стратешким партнером „Промонт групом“, уз велику помоћ и подршку Дирекције за изградњу града и локалне самоуправе, омогућио грађанима ових делова града Панчева да од данас користе гас као еколошки најбољи, а још увек и економски најисплативији енергент, с обзиром на то да је још увек једино грејање на термоакумулационе пећи јефтиније од природног гаса“, истакао је Будимир и позвао све заинтересоване грађане, који своја домаћинства желе да прикључе на гасоводну мрежу, да се за сва питања и стручну помоћ јаве радној јединици Србијагаса за дистрибуцију у Панчеву.
У име града и Дирекције за изградњу, Гордана Денчић-Кушљић изразила је задовољство што је завршена прва фаза радова, јер је, како је истакла, изузетно важно да гасификацијом буде обухваћена цела територија града Панчева. „Ми одмах настављамо и другу фазу радова, која обухвата изградњу дистрибутивне гасне мреже унутар и ван железничког прстена, насеља „Скробара“ и „Баваништански пут“. Србијагас наставља да прати све наше радове на реконструкцији улица, тако да ће сваки део града бити покривен гасном инсталацијом и са задовољством могу да кажем да смо једном заиста добром синхронизацијом посла, овакве резултате и могли да очекујемо“, казала је директорка градске Дирекције за изградњу.
          Капацитет мерно-регулационих станица које су данас пуштене у рад је 2.500м3/х у насељу Стрелиште и 3.000 м3/х у Војловици. Челични гасовод пречника 168,3 мм дуг је 2.525 метара, а дужина дистрибутивног гасовода је 31.225 метара.