A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

25.04.2012 | Нови Сад

Душан Бајатовић добитник годишње награде ПКВ

На свечаној седници Скупштине Привредне коморе Војводине, која је одржана данас у Мастер центру Новосадског сајма, додељене су ...

На свечаној седници Скупштине Привредне коморе Војводине, која је одржана данас у Мастер центру Новосадског сајма, додељене су годишње награде ПКВ за 2011. годину. Међу појединцима који су, упркос изузетно тешким условима привређивања остварили значајне резултате у својим компанијама, је и генерални директор Јавног предузећа „Србијагас“ Душан Бајатовић, коме је данас председник коморе Ратко Филиповић уручио ово престижно признање. Захваљујући на признању, у име свих добитника, Бајатовић је рекао да су привредници данас на истом задатку, пре свега очувања коморског система, али и стварања једног потпуно новог макроекономског оквира.

 
„Краткорочни и скупи кредити које привреда сада има на располагању морају бити замењени дугорочним и јефтиним кредитима. Уз максимално уважавање значаја страних инвестиција, политичари ипак не би смели да занемаре домаћи капитал. Ми смо ситуацију у домаћој економији довели до апсурда, тако да у привреди све највише зависи од политике, што није добро. Надам се да ћемо после избора имати прилику да са новом Владом извршимо један велики ремонт и направимо потпуно нови макроекономски оквир, који ће бити стимулативан за привређивање“, рекао је Бајатовић.
 
У образложењу награде, стоји да је Душан Бајатовић лидер успешне компаније и да је заслужан за стратешку оријентацију и професионално вођење пословне политике и постигнуте резултате, при чему се руководио напретком и просперитетом, уз висок степен друштвене одговорности. Посебно је истакнут његов добротворни рад и донације социјално угроженим породицама и појединцима. Иначе, поред генералног директора Србијагаса, награду Привредне коморе Војводине добило је још 5 појединаца и 13 предузећа из Покрајине. Ово друштвено признање, које се традиционално додељује од 1964. године, знак је уважавања огромног залагања, знања и способности свих награђених.