A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

08.04.2012 | Нови Сад

Донације за младе спортисте и центар „Земља живих“ у Ченеју

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић уручио је данас опрему спортским клубовима са подручја насеља ...

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић уручио је данас опрему спортским клубовима са подручја насеља Клиса, Слана бара и Видовданско насеље у Новом Саду. Помоћ предузећа „Србијагас“ уручена је и пројекту „Земља живих“, који су покренули Српска православна црква, Епархија Бачка и Братство манастира Ковиљ, а са циљем трајног излечења зависника од наркотика. Директор Бајатовић је том приликом разговарао са Владиком Јегарским Порфиријем, који му је захвалио за сву помоћ коју пружа СПЦ, нарочито за помоћ људима који су, како је рекао, запали у чељусти болести зависности. 

  Директор „Србијагаса“ је посетио мушки центар за лечење наркоманије „Земља живих“ на салашу у близини Ченеја и у разговору са старешинама и штићеницима центра истакао да ће и убудуће помагати овај пројекат, будући да је применом религијског и научног приступа, постигнуто да степен успешности излечења младих зависника овде буде процентуално изузетно висок-чак преко 82%. Душан Бајатовић је том приликом рекао да предузеће „Србијагас“ изузетну пажњу и значајна средства издваја за пројекте друштвене одоворности, и при том, поред помоћи цркви, посебно истакао помоћ при школовању талентоване деце и младих који се баве аматерским спортом. Владика Јегарски Порфирије упознао је директора Србијагаса са напорима старешина центра „Земља живих“ да помогну младим људима да се ослободе дроге и зла које наносе себи и својим породицама и уједно изразио наду да ће и убудуће имати подршку „Србијагаса“ и директора Бајатовића у том пројекту.
А пример како млади људи и деца треба правилно да се развијају и усмеравају јесте бављење спортом, тако да је стварање и унапређивање услова за то, један од основних праваца стратегије друштвено одговорног пословања компаније „Србијагас“, рекао је директор Душан Бајатовић након уручења донације у виду спортске опреме спортским клубовима у насељима Клиса, Слана бара и Видовданско насеље. Спортску опрему добили су фудбалски клубови „Борац“ и „Пролетер“, Женски кошаркашки клуб „Пролетер“ и Рукометни клуб „Војводина“.
Приликом посете насељу Клиса, директор Бајатовић уручио је тројици ученика Основне школе „Душан Радовић“ прве три од 50 стипендија од по 100.000 динара, које ће добити укупно 50 малишана из Новог Сада, а као помоћ при школовању изузетно талентованој, вредној и паметној деци, која имају најбоље резултате. Реч је о средствима из фонда Душана Бајатовића која су настала од прихода по основу чланства у Управном одбору компаније „Југоросгас“. У име деце која су добила ову помоћ, захвалила је директорка школе Марија Чекић.

Директор Србијагаса, боравећи на Клиси, истакао је и да би након предстојећих избора, ова градска целина у којој тренутно живи више од 30.000 становника, требало да реши два своја највећа проблема. То су на првом месту саобраћајне гужве и друго, проблем смећа, који је такође изузетно велик. С тим у вези он је рекао да би требало да буде изграђен други део Клисанског моста и проширен пут према излазу из града, као и да би требало решити питање оближње депоније смећа, тако што би се на њој изградила еколошка спалионица, која би, уз један гасни додатак, била повезана са новом термоелектраном топланом и служила уједно и за производњу електричне енергије.