A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

01.03.2012 | Београд

„СРБИЈАГАС“ и ове године на сајму „Eко експо“

Јавно предузеће „Србијагас“ учествује од данас на дводневном међународном сајму „Еко експо“, који се, другу годину за ...

Јавно предузеће „Србијагас“ учествује од данас на дводневном међународном сајму „Еко експо“, који се, другу годину за редом, под покровитељством Секретаријата за заштиту животне средине Београда и републичког Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, одржава у „Белекспоцентру“ у Београду. Ову манифестацију отворио је ресорни министар Оливер Дулић, који је предузећу „Србијагас“, које је представљала руководилац Службе за односе с јавношћу и маркетинг Ивана Петровић, уручио признање за резултате компаније у области заштите животне средине.

Предности природног гаса као еколошког горива и настојања државне гасне компаније да повећа његову примену, главне су тачке презентације досадашњих резултата предузећа у области заштите животне средине на овој сајамској манифестацији. Како је предочено, стручњаци Сектора „Развоја“ константно брину о човековој околини, припремајући за сваки будући гасоводни објекат „Србијагаса“, студије процене утицаја на животну средину. У циљу максималне еколошке заштите, током изградње Подземног складишта гаса Банатски Двор, уз најновију опрему, уграђени су и резервовари за прикупљање отпадних течности, речено је. Такође, посетиоци сајма упознати су са још неким активностима компаније, чији циљ је побољшање енергетске ефикасности и смањење емисије штетних гасова.
Међу учесницима, како су га назвали „Балканског самита екологије“, који и ове године организује невладина организација „Зелена Еко планета“, је више од 100 предузећа из региона. Ту су произвођачи и фирме које се баве заштитом животне средине, зеленим технологијама, обновљивим изворима енергије и енергетском ефикасношћу, као и представници локалних и државних власти и агенција, амбасада и привредних комора. На овој манифестацији, како је најављено, биће представљени најзначајнији регионални пројекти у области заштите животне средине.