A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

13.12.2013 |

Цена гаса у Србији међу најнижима у Европи

Саопштењe

Јавно предузеће „Србијагас“, поводом информације коју су дана 12.12.2013. године емитовали поједини медији у нашој земљи преносећи информацију Richarda Andersona, репортера BBC News-a, који је објавио чланак под називом „Рачуни за енергију: Ко плаћа највише у Европи?“, саопштава следеће:
Анализа која је урађена на бази истраживања енергетске групе „Vaasaett“ није рађено на бази посматрања цене гаса, већ основ овог истраживања представља куповна моћ становништва исказана кроз цену гаса, што, заправо, искривљује праву слику цене гаса на тржиштима европским земаља, па и наше. У анализи коју прилажемо уз ово саопштење (стр. 8) јасно је представљен упоредни преглед стварних цена гаса у нашој земљи, као и другим земљама Европе, док је у следећој табели (стр. 9) представљен податак о цени гаса израженој кроз куповну моћ. Молимо да ове податке узмете у обзир, будући да сматрамо да праву слику, заправо, чини податак колико заиста људи плаћају гас.
Задатак наше компаније, Јавног предузећа „Србијагас“, јесте да обезбеди што јефтинији гас, а што већ годинама уназад и успевамо, узимајући у обзир чињеницу да је и према приложеним подацима цена гаса у Србији међу најнижима у Европи.
У циљу отклањања било каквог неразумевања и потпуног појашњења објављених података целокупној јавности, а имајући у виду Закон о информисању, молимо Вас да ово саопштење и пратећи документ објавите у целости.

Индекс цена енергената за домаћинства у Европи - енглески - можете преузети овде
Индекс цена енергената за домаћинства у Европи - српски - можете преузети овде
Цене гаса и ЕЕ јан 2013 ВАССА - можете преузети овде

Нови Сад, 13.12.2012. године                              Служба за односе с јавношћу и маркетинг