A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

25.06.2014 |

Надзорни одбор разматрао стање гасоводног система након поплава

Седница Надзорног одбора у Новом Саду

У Новом Саду је данас одржана 7. редовна седница Надзорног одбора ЈП „Србијагас“, којом је председавао председник НО Миливоје Милетић. На седници, којој је присуствовао и генерални директор компаније Душан Бајатовић, Надзорни одбор је разматрао Извештај о пословању предузећа „Србијагас“ за 2013. годину. С обзиром на то да је у посматраном периоду остварен нето губитак у износу од 49,7 милијарди динара, као и да је предузеће радило уз текући и кумулирани губитак из претходних година, висок ниво неблаговремене наплате потраживања, као и обезвређење потраживања за испоручени природни гас, Надзорни одбор је прихватајући прошлогодишњи Извештај о пословању усвојио и посебан Закључак у којем, поред осталог, истиче да без целовитог решења на нивоу државе, пре свега по питању највећих дужника и решавања нагомиланих дуговања, али и других сегмената везаних за ликвидност предузећа, ниво наплате, капиталне инвестиције и др., овај проблем неће моћи, у потпуности, да буде решен.
Надзорни одбор је на данашњој седници прихватио и Извештај о стању гасоводног система након поплава и активностима ЈП „Србијагас“ у време ванредне ситуације и подржао мере и активности у заштити гасовода и гасоводних објеката у циљу обезбеђење функционисања система, с напоменом да све ове активности за отклањање штете треба да буду реализоване најкасније до почетка грејне сезоне.
Чланови Надзорног одбора једногласно су усвојили Предлог одлуке о расходу и продаји расходованих возила ЈП „Србијагас“, а сагласили су се да за следећу седницу оставе разматрање Извештаја-пресека стања по свим закљученим уговорима о изградњи гасовода у Србији.

Нови Сад, 25.06.2014. године                               Служба за односе с јавношћу и маркетинг