A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

08.07.2014 |

Потписан Уговор за изградњу Јужног тока кроз Србију

Саопштење ЈП "Србијагас"

Данас је у Београду у просторијама Компаније Србијагас потписан Уговор о изградњи деонице магистралног гасовода Јужни ток кроз Србију.Уговор су потписале компаније Јужни ток Србија и Центар Гас из Русије. Уговор је вредан око 2,1 милијарди евра.
Потписници овог важног Уговора су директори Јужног тока Србија Душан Бајатовић и Александар Сиромјатин и Станислав Аникејев, генерални директор Центаргаса, који су поручили да је ово историјски дан за српску енергетику и да ће први гас потећи Јужним током кроз Србију до краја 2016. године, као што је и планирано.
Центар Гас је победио на тендеру, који је компанија Јужни ток Србија расписала за извођача радова на српској деоници тог гасовода.
Уговор је вредан 2,1 милијарди евра, а деница српског гасовода биће рађена по најбољим међународним стандардима, речено је приликом потписивања Уговора.
Бајатовић је после цермоније потписивања Уговора посебно захвалио председнику Руске Фередације Владимиру Путину и премијеру Србије Александру Вучићу, који су, како је рекао, помогли да се реше нека отворена питања, што је омогућило потписивање овог уговора.