A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

02.10.2014 |

Душан Бајатовић учествује у раду инвестиционог форума "Русија зове!"

Саопштење ЈП Србијагас

Генерални директор ЈП "Србијагас" Душан Бајатовић учествује у раду 6. Форума "VTB Capital Investment Russia Calling!" у Москви. Већ на самом почетку форума реч је узео Владимир Путин који је говорио о будућем економском развоју Русије, као и о актуелним политичким дешавањима. - Излазак Украјине из политичке и економске кризе у националном је интересу Русије, а Украјина је за Русију "најбратскија од свих нација", рекао је Владимир Путин.У нашем је интересу да имамо поузданог и предвидљивог партнера и суседа, рекао је Путин на инвестиционом форуму. "VTB Capital Forum" је, према његовим речима, постао један од најзначајнијих догађаја у економском животу земље и у међународном календару таквих догађаја.

Овом скупу присуствује више од 2.000 учесника и преко 400 инвеститора из Русије, Европе, САД,Азије, Блиског Истока и Африке. Форум се одржава шести пут за редом и једини гост из Србије ове године је Душан Бајатовић, директор Србијагаса и кодиректор предузећа "Јужни ток Србија".

Учешће на овом форуму веома је значајно за нашу земљу, јер дискусија и правци развоја су од великог значаја за све фирме или државе које послују са руском федерацијом.

Ове године акценат је био на руском економском развоју, стратегијама за убрзање регионалног развоја и трендовима на тржиштима капитала. Форум је препознат као место где се срећу инвеститори, бизнисмени и политика и где се покрећу важна пословна и инвестициона питања.
Нови Сад, 02.10.2014. године                               Служба за односе с јавношћу и маркетинг