A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

03.10.2015 |

Спортски дан запослених у данима јубилеја ЈП "Србијагас"

У знаку фер плеја и спортског духа

           Новосадски Спортски и пословни центар “Војводина” био је данас обојен бојама националне гасне компаније. Наиме, по други пут је у дворанама популарног СПЕНС-а организована специфична манифестација ЈП “Србијагас” под називом “Спортски дан“, али је и у Амфитеатру овог храма спорта одржана и редовна годишња Скупштина Спортског клуба наше компаније. „Спортски дан“ је организован у оквиру обележавања јубилеја – десетогодишњице ЈП „Србијагас“. Као и претходна два пута, (први сусрет спортиста рекреативаца Србијагаса одржан је 2012. године у Старој Пазови), заједнички организатори овог спортског дружења били су Јединствена синдикална организација и Спортски клуб ЈП „Србијагас“. Увек, када су овакви догађаји у питању, број учесника био је респектабилан – укупно 196 запослених данас је било спортски активно. Наравно, присутни су били радници из свих организационих делова Србијагаса - Новог Сада, Београда, Зрењанина, Панчева, Кикинде, Вршца, Чачка, Крагујевца, а надметали су се у укупно 11 спортских дисциплина, две више у односу на прошлу годину. Такмичари у малом фудбалу опет су однели примат што се бројности тиче, јер је, као и лане, на турниру наступило шест екипа. У Великој дворани СПЦ „Војводина“ у ревијалним сусретима наступили су и наши кошаркаши (баскет три на три), одбојкаши, рукометаши, стонотенисери, али и рекреативци Србијагаса чији је спортски хоби - бадминтон. Одржана су такмичења још и у тенису, куглању, шаху, пикаду и стрељаштву.
           Завршетком утакмица, међутим, нису била исцрпљена и сва данашња планирана догађања у СПЕНС-у, с обзиром на то да је у Амфитеатру одржана редовна годишња Скупштина Спортског клуба ЈП “Србијагас”, којој је председавао Јовица Будимир. После једногласног усвајања записника са прошлогодишње седнице, која је била и изборна, председник клуба Милан Ђукић, извршни директор за правне, кадровске и опште послове, поднео је Извештај о раду Спортског клуба „Србијагас“ у периоду октобар 2014. – октобар 2015. године истакавши да је План рада, који је усвојио Извршни одбор клуба готово у потпуности реализован и да је, што се финансијског дела тиче, Завршни рачун за прошлу годину урађен у складу са законом и предат на време. Ђукић није, наравно, пропустио да присутнима честита јубилеј – десет година „Србијагаса“:
           На крају седнице, а на основу одлуке Извршног одбора „Спортског клуба“ да се заслужним члановима доделе признања, уручене су захвалнице и сребрне кованице са угравираним бројем 10 (које имају нумизматичку вредност) за десет година постојања наше компаније. Лауреати су председник ЈСО Вељко Милошевић (Нови Сад) за укупан допринос у развоју Спортског клуба и рекреације у нашој компанији, Зорица Бугарски (Зрењанин) вишеструки носилац медаља са такмичења у куглању и Душко Вигњевић (Београд) који је са многих такмичења у шаху доносио медаље.

Нови Сад, 03.10.2015.                                             Служба за односе с јавношћу и маркетинг