A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

30.10.2015 |

Надзорни одбор Србијагаса о деветомесечним резултатима пословања

Саопштење ЈП "Србијагас"

Данас је у Новом Саду одржана седница Надзорног одбора ЈП „Србијагас“ којој је председавао Миливоје Милетић, председник НО у оставци, а поред чланова Надзорног одбора, присуствовали су јој генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић и чланови менаџмента компаније.

Седница је текла по унапред утврђеном и једногласно усвојеном дневном реду, а међу најважнијим тачкама били су извештаји о пословању на кварталном и шестомесечном нивоу.

Надзорни одбор утврдио је Периодични финансијски извештај за период 01.01-30.09.2015. године. Анализирајући тај период, директор Србијагаса Душан Бајатовић истакао је да постоје значајни помаци у финансијским резултатима компаније и у прилог томе навео да је Србијагас измирио своје обавезе у износу од 60 милиона евра, али и да је, без кредитних задужења, напуњено складиште гаса у Банатском Двору. У овом тренутку Србијагас не дугује Гаспрому ни један једини динар и нема доспелих обавеза, истакао је он и напоменуо да до краја године очекује да компанија позитивно послује.

Председник Надзорног одбора у оставци Миливоје Милетић, осврћући се на протеклих годину дана рада, позитивно је оценио сређивање стања у предузећу и при том истакао да ће регулисање проблема у пословању фабрика попут Петрохемије, МСК, Азотаре и других, изузетно позитивно утицати на финансијско стање Србијагаса, можда чак више него на сама та предузећа.

У вези са исплатом јубиларних награда запосленима, став Надзорног одбора јесте да се генерални директор предузећа задужи да у наредном периоду изнађе решење за ово питање.


Нови Сад, 30.10.2015. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг