A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

25.02.2016 |

Надзорни одбор, у новом сазиву, усвојио финансијске извештаје ЈП "Србијагас" за 2015.

Саопштење ЈП "Србијагас"

           У Новом Саду је данас одржана конститутивна седница новог сазива Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“. Седницом је председавао проф. др Муамер Реџовић, нови председник Надзорног одбора, кога је на ту функцију именовала Влада Републике Србије 11. фебруара ове године. У раду седнице, поред чланова НО, учествовао је генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић са члановима менаџмента компаније.
           Надзорни одбор је утврдио редовне финансијске извештаје ЈП „Србијагас“ за период 01.01.-31.12.2015. године. Национална гасна компанија је, према завршном рачуну, остварила пословни добитак од 13,7 милијарди динара и позитиван финансијски резултат у износу од готово 3 милијарде динара.
           Председник Надзорног одбора похвалио је том приликом благовременост и квалитет израде финансијских извештаја и посебно истакао задовољство чињеницом да предузеће Србијагас, са прошлогодишњим позитивним резултатом, заправо улази у једну нову еру пословања, коју ће, како је напоменуо, поред наставка позитивног тренда пословања, обележити и реализација процеса реструктурирања компаније, али и даље свеобухватне активности на повећању степена наплате потраживања.
           Чланови Надзорног одбора усвојили су данас и кориговани Извештај о реализацији годишњег Програма пословања за четврти квартал 2015. године, који је урађен након израде поменутих финансијских извештаја за прошлу годину.


Нови Сад, 25. фебруар 2016. године                  Служба за односе с јавношћу и маркетинг