A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

07.04.2016 |

Актуелне теме на дневном реду седнице Надзорног одбора ЈП „Србијагас“

Саопштење са седнице НО

           У Новом Саду је данас одржана седница Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“, на којој је разматрано више тема од значаја за пословање компаније. На седници, којој је председавао проф. др Муамер Реџовић, председник Надзорног одбора, а којој је присуствовао генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић, прихваћена је Информација у вези са имплементацијом новог Закона о јавним предузећима. Предузећу Србијагас, с тим у вези, предстоји, пре свега, усклађивање оснивачких и општих аката са одредбама новог закона, у задатим роковима. Чланови Надзорног одбора разматрали су и имплементацију законских одредаба које се односе на обавезе и избор органа управљања у предузећу, као и на именовање нове Комисије за ревизију, која ће, како је речено, веома брзо бити формирана у складу са новим правилима.
           Надзорни одбор размотрио је на данашњој седници и Информацију у вези са реорганизацијом ЈП „Србијагас“ Нови Сад. Чланови НО упознати су са досадашњим активностима и наредним корацима у предузећу, договорени су рокови и усаглашене заједничке активности у циљу реализације процеса реорганизације, у складу са документом који је усвојила Влада Републике Србије.
           Надзорни одбор је на седници разматрао и Информацију о плану развојних и инвестиционих активности ЈП „Србијагас“ у 2016. години, као и мере и активности у циљу повећања степена наплате потраживања од купаца природног гаса.


Нови Сад, 07. април 2016. године                     Служба за односе с јавношћу и маркетинг