A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

27.04.2016 |

Надзорни одбор похвалио наставак позитивног тренда пословања компаније

Саопштење ЈП "Србијагас"

           ЈП „Србијагас“ остварило је у 2015. години пословни добитак од 13,7 милијарди динара, односно нето добитак од 2,9 милијарди динара. Компанија је у претходној години извршила све своје обавезе у складу са одлукама Владе Републике Србије у делу зарада, запошљавања, рационализације трошкова, а одржан је и инвестициони циклус у том периоду. Ово је резиме Извештаја о пословању предузећа за 2015. годину, који је на данашњој седници у Новом Саду разматрао и усвојио Надзорни одбор ЈП „Србијагас“, а у којем се констатује и то да су и даље присутни проблеми наплате потраживања и обезвређења истих, као и курсних разлика.

           Председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић похвалио је Извештај о пословању предузећа који је урађен по међународним стандардима и истакао као веома добро и значајно то што је Србијагас, управо у 2015. години, када је започет процес реструктурирања компаније, исказао пословну добит, што све заједно говори у прилог чињенице да се предузеће развија и напредује.

           Надзорни одбор разматрао је данас и усвојио Финансијски извештај ЈП „Србијагас“ за први квартал 2016. године, према којем је у том периоду настављен позитиван тренд пословања, односно остварен је пословни добитак од 6,04 милијарди динара и нето добит у износу од 4,7 милијарди динара.

           Надзорни одбор, заједно са пословодством, наставиће и даље да спроводи такву пословну политику, у којој ће доминантан бити тренд позитивних пословних ефеката и у наставку године.

           На седници је разматран и усвојен Извештај о реализацији Програма пословања предузећа за период 01.01-31.03.2016. године, у којем се, такође, констатује повећан промет и потрошња природног гаса у нашој земљи и повећање броја купаца тог енергента, а нарочито је истакнута политика рационализације и смањења пословних расхода за 139 милиона динара у односу на исти период претходне године, што је у процентуалном износу мање за 11% , а све то је за резултат имало остварење већ поменутог позитивног финансијског резултата у првом кварталу ове године.

           Седници је присуствовао генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић са члановима пословодства.

Нови Сад, 27.04.2016. године                               Служба за односе с јавношћу и маркетинг