A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

14.05.2016 |

Србијагас на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

Председник Николић посетио штанд националне гасне компаније

           Под слоганом „Посвећени чистој енергији“, а у знаку промоције позитивних резултата пословања и све ниже и конкурентније цене природног гаса, Јавно предузеће „Србијагас“ од данас, па у наредних седам дана, учествује на 83. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. Ову најзначајнију сајамску манифестацију у земљи и региону званично је отворио председник Републике Србије Томислав Николић, који је након свечаног отварања обишао излагаче и накратко се задржао и на штанду Србијагаса, где су га, у име генералног директора Душана Бајатовића, поздравили чланови пословодства, извршни директори - за правне, кадровске и опште послове Милан Ђукић и - за финансије, Љиљана Вудраковић.
           Председник Николић истакао је, отварајући Сајам пољопривреде, да су пољопривредни потенцијали Србије, а посебно Војводине, огромни и да је Новосадски сајам место где се повезују привредници и где се сусрећу нације, као и да су стратешки циљеви наше земље у пољопривреди редефинисани, јер је почело спровођење пројеката који треба да доведу до пуне искоришћености извозних потенцијала Србије.
           Учесницима и излагачима на церемонији свечаног отварања обратили су се и министри за пољопривреду и привреду у Влади Републике Србије Снежана Богосаљевић Бошковић и Жељко Сертић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, као и амбасадор Италије, иначе земље партнера овогодишњег сајма, Ђузепе Манцо. Међу присутнима били су и амбасадори Русије, Француске, Кине и други чланови дипломатског кора, као и представници Покрајине, Града, привреде и агроиндустрије наше земље, суседних држава и многих других светских земаља.
          У наредних недељу дана, на штанду ЈП „Србијагас“ сви заинтересовани моћи ће да се упознају са актуелним дешавањима у националној гасној компанији, пре свега реструктурирањем које је у току, као и са плановима за гасификацију, употребом гаса у агроиндустрији, на малим пољопривредним газдинствима, фармама и имањима. Посетиоцима, садашњим и будућим потрошачима, и партнерима на располагању ће бити стручњаци Србијагаса запослени у Техници, Инвестицијама и Развоју, као и у Маркетингу и "PR"-у.

Нови Сад, 14. мај 2016. године                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг