A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

12.10.2016 |

Министар Антић посетио штанд Србијагаса на Сајму енергетике

Саопштење ЈП "Србијагас"

           Јавно предузеће „Србијагас“ своје овогодишње учешће на Међународном сајму енергетике у Београду отпочело је промоцијом природног гаса као еколошки и економски најприхватљивијег енергента. Сајам енергетике, који се ове године одржава под мотом „Нова енергија“, данас је свечано отворио републички министар за рударство и енергетику Александар Антић, који је том приликом истакао да енергетски сектор и привреда могу да направе синергију како би читаву ту област унапредили у циљу стварања чистије енергије и очувања животне средине, као и упошљавања привреде. Он је такође поручио да ће овај сектор привреде бити највећи инвеститор у области екологије, будући да ће само ЕПС у наредном периоду морати да уложи између 700 и 800 милиона евра у заштиту животне средине.
           Министар Антић је, након отварања сајма, у склопу обиласка излагача, посетио штанд ЈП „Србијагас“ где се накратко задржао у разговору са заменицом генералног директора Блаженком Мандић и представницима пословодства компаније. Том приликом је још једном истакнуто да Србијагас спремно дочекује предстојећу зиму и да је све учињено како би се обезбедило сигурно и стабилно снабдевање грађана и привреде природним гасом.
           Нешто раније, он је у разговору са новинарима изјавио да ће писмом обавестити Секретаријат Енергетске заједнице о томе да је Влада Републике Србије дала подршку наставку реорганизације Србијагаса. Такође је напоменуо да се данима и недељама одвија интензивна комуникација са Секретаријатом ЕЗ, те да је оптимиста да је нађен заједнички језик и висок степен разумевања са тим европским телом.
           Штанд Србијагаса, који су иначе овог првог дана Сајма енергетике посетили и чланови Надзорног одбора предузећа, од данас па све до петка, биће отворен за све посетиоце, садашње и потенцијалне кориснике природног гаса, као и за пословне партнере, који су заинтересовани за више информација о „плавом енергенту“, а за њихова питања, сугестије и предлоге, као и евентуалну понуду за сарадњу, на располагању ће бити стручна лица компаније.


Београд, 12. октобра 2016. године                     Служба за односе с јавношћу и маркетинг