ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Надзорни одбор разматрао неколико значајних тема, Финансијски извештаји Србијагаса за 2018. добили позитивно мишљење независног ревизора

Седница Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“ одржана је данас, 21. јуна 2019. године у згради компаније у Београду. Проф. др Муамер Реџовић, председник НО, председавао је седници, којој су присуствовали генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, чланови Надзорног одбора и чланови менаџмента компаније.

Надзорни одбор, радећи по раније утврђеном и усвојеном дневном реду, одлучивао је данас о неколико значајних извештаја и пословних докумената. Усвојена су два Ревизорска извештаја независног ревизора – о обављеној ревизији редовних финансијских извештаја ЈП „Србијагас“ за 2018. годину и о обављеној ревизији финансијских извештаја по делатностима ЈП „Србијагас“, за прошлу годину. Независни ревизор, како је истакнуто, дао је позитивно мишљење на финансијске извештаје Србијагаса за 2018. годину.

Потом су чланови Надзорног одбора усвојили и Редовне финансијске извештаје предузећа за 2018. после извршене ревизије, као и финансијске извештаје по делатностима ЈП „Србијагас“, за исту годину, после извршене ревизије. Усвојени су и Консолидовани финансијски извештај и Консолидовани извештај о пословању за период јануар-децембар 2018. године.

На седници Надзорног одбора усвојен је и Програм о изменама и допунама програма пословања ЈП „Србијагас“ за 2019. годину, који је сачињен имајући у виду стратешке интересе и битно промењене околности у којима предузеће послује, а пре свега потребу планирања средстава за реализацију важних инвестиционих пројеката, према донетим Закључцима Владе Републике Србије.

Чланови Надзорног одбора усвојили су Извештај о пословању Србијагаса у прва три месеца 2019. године, у којем се каже да је пословање предузећа у том периоду обележило позитивно кретање и побољшање већине показатеља пословања. Уложени напори менаџмента, Надзорног одбора и запослених Србијагаса, као и добра сарадња са министарствима и Владом Републике Србије, за резултат су имали сигурно и континуирано снабдевање потрошача природним гасом, као и позитиван финансијски резултат, пословну и нето добит.

Београд, 21. јуна 2019. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2019-08-29T09:16:58+02:00
Go to Top