ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас на Међународном сајму енергетике у Београду

Jавно предузеће „Србијагас“, ове године под слоганом „Енергија која нас спаја“, учествује на 15. Међународном сајму енергетике, који се од 2. до 4. октобра одржава у Хали 1 Београдског сајма.

Сајам је отворио министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић, који је том приликом истакао да енергетски сектор Србије, заједно са ресором животне средине и паметних технологија, представља локомотиву која одрживи развој ставља у први план. Он је, такође, навео да су пројекти Електропривреде Србије, али и националне гасне компаније Србијагас, водећи у сектору енергетике. Антић је оценио да су они од изузетног значаја за привредни развој и будућност наше земље.

Министар енергетике је, након свечаног отварања Сајма, обишао излагаче и том приликом се, на штанду ЈП „Србијагас“, задржао у краћем разговору са представницима наше компаније. У име менаџмента, министра је дочекао и са њим разговарао извршни директор за комерцијалне послове Драган Вучур, као и руководилац Службе за односе с јавношћу и маркетинг Васиљ Копривица.

Србијагас, пројекти, природни гас као „енергент предности“ и могућности за сарадњу, теме су о којима ће у наредна три дана моћи да се разговара са нашим стручњацима.

Као директни или индиректни учесници, у излагачким или конференцијским програмима  сајмова енергетике, заштите животне средине и паметних технологија, који су данас отворени на Београдском сајму, окупиће се представници више од 100 домаћих и иностраних компанија, институција и организација из двадесетак земаља. Међународни сајам енергетике, иначе, највећи је годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и стручњака у секторима електричне енергије, угља, нафте и гаса, рударства, обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности.

Ostale vesti
2019-10-13T10:51:57+02:00
Go to Top