A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > O preduzeću > Organizaciona struktura > Prof. dr Muamer Redžović - predsednik Nadzornog odbora

Prof. dr Muamer Redžović - predsednik Nadzornog odbora

Prof. dr Muamer Redžović - predsednik Nadzornog odbora

Prof. dr. Muamer Redžović je doktor ekonomskih nauka, čija je uža specijalnost - menadžment i organizacija. Završio je Ekonomski fakultet u Nišu, gde je i magistrirao, a odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Holistička organizacija menadžmenta poslovnog sistema“. Rođen je 1955. godine u Novom Pazaru. Rešenjem Vlade Republike Srbije od 11. februara imenovan je za predsednika Nadzornog odbora JP „Srbijagas“. Redovni profesor na Katedri za menadžment i organizaciju. Inače, završio je i Školu Rezervnih oficira u Bileći, kao najbolji pitomac u klasi sa ocenom 10,00.

Od 2013-2014. godine prof. dr Muamer Redžović bio je predsednik Upravnog odbora Nacionalne agencije za regionalni razvoj, od 2014-2016. godine bio je direktor, kao i predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju i predavač na Beogradskoj poslovnoj školi, i to na predmetu Strategijski Finansijski menadžment (na specijalističkim studijama). Od 1991-1995. godine bio je generalni direktor fabrike obuće „RAS“ Novi Pazar, a potom generalni direktor „BK-TRADE“ Moskva. U Rusiji je bio i generalni direktor preduzeća „TRADE CONSTRUCTION“, a u Kanadi zamenik predsednika kompanije „BK Family holding“. Od 1999-2012. godine radio je kao prorektor za razvoj na Univerzitetu u Novom Pazaru, zatim generalni direktor preduzeća „Evropa“ Novi Pazar, predsednik Upravnog odbora fabrike „Polet“ iz tog grada, kao i regionalni menadžer beogradskog „Vetfarma“. Bio je i šef tima „Telekoma Srbije“ za telefonizaciju mrežne grupe 020.

Prof. dr Muamer Redžović radio je na brojnim projektima uvođenja savremene organizacije i sistematizacije novog menadžmenta u više preduzeća, među kojima: „RAS“, PD „Evropa“ i AD „Polet“ iz Novog Pazara, „MKT“ Moskva, „BATT“ Alma Ata, Kazahstan, „Sibirgas“ Toboljsk itd. Takođe, učestvovao je i u projektima izgradnje i puštanja u rad zdanja Centralne banke Ruske Federacije, od ideje do realizacije bio je iza projekta kompenzacionih poslova radi naplate potraživanja za utrošenu struju kod dužnika u Rusiji, a njegovo ime stoji i iza projekata organizacije trgovinskih lanaca kroz kompenzacione poslove na Kubanjskoj oblasti u RF. Učestvovao je i u organizaciji i sprovođenju projekta fiksne telefonizacije mrežne grupe „020“ Telekoma Srbije. Radio je i na izradi biznis planova i ekonomske opravdanosti za: mobilnu telefoniju Kirgizije, Univerzitet u Jakutiji, Rusija, Aerodrom Vnukovo, Trgovinski lanac Kubanj u Krasnodaru, aerodrom i sportsko rekreativni centar u Uzbekistanu.

Prof. dr Muamer Redžović govori pet jezika: ruski, nemački, italijanski, egleski i turski. Oženjen je, otac dvoje dece i deda četvoro unučadi.