A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

15.06.2017 |

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio izveštaje nezavisnog revizora za 2016. godinu

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

U Novom Sadu je danas održana sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a pored članova NO, prisustvovali su joj i predstavnici poslovodstva kompanije.

Na sednici su razmatrane teme i usvojeni izveštaji od značaja za poslovanje kompanije.

Nadzorni odbor je, pored ostalog, usvojio Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja preduzeća „Srbijagas“ i izveštaje po energetskim delatnostima za period 01. januar – 31. decembar 2016. godine, kao i Finansijske izveštaje JP „Srbijagas“ i izveštaje po energetskim delatnostima za prošlu godinu nakon izvršene revizije nezavisnog revizora. U zakonskom roku usvojeni su i konsolidovani finansijski izveštaji za 2016. godinu i Izveštaj o poslovanju preduzeća u periodu januar-mart 2017. godine.

Na sednici je konstatovano da je u cilju budućeg razvoja kompanije, neophodno nastaviti pojačane aktivnosti za dalji rast naplate tekućih potraživanja, a ovaj procenat prema poslednjim raspoloživim podacima iznosi 96,7%, ali i intenzivirati investicije i raditi na unapređenju rada, praćenjem i uvođenjem savremenih tehnoloških rešenja u gasnom sektoru.

Novi Sad, 15.06.2017. godine                                      Služba za odnose s javnošću i marketing