A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

02.08.2017 |

Dušan Bajatović počasni član Ruskog geografskog društva

U okviru svetske geografske olimpijade koja se održava u Beogradu, a na kojoj učestvuju takmičari iz 50 zemalja sveta, danas je generalnom direktoru JP «Srbijagas», Dušanu Bajatoviću svečano uručena članska karta Ruskog geografskog društva. U ime predsednika Ruskog geografskog društva, gospodina Sergeja Kužegedoviča Šojgu člansku kartu je uručio izvršni direktor društva, gospodin Artjom Manukjan.

Rusko geografsko društvo je osnovano 1845. godine po nalogu cara Nikolaja I, a glavni cilj organizacije su ekspedicije i istraživanje, obrazovanje, objavljivanje naučnih radova i rad sa mladima.

Danas, Rusko geografsko društvo je neprofitna organizacija koja ima oko 20.000 članova u Rusiji i inostranstvu, regionalne kancelarije su dostupne u svim oblastima Ruske Federacije. Član Društva može postati isključivo osoba sa društveno priznatom reputacijom iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, biznisa ili politike.

Od 2009. godine Ruskim geografskim društvom presedava Sergej Kužegedovič Šojgu, a formiran je i Savet pokrovitelja kojim predsedava predsedik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin.

02.avgust 2017. godine                                                                      Služba za odnose s javnošću i marketing