A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

25.09.2017 |

Održan međunarodni turnir gasnih kompanija u malom fudbalu

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

                Javno preduzeće „Srbijagas“ bilo je organizator tradicionalnog „II GAS YEAR INTERNACIONAL FOOTBALL CUP“ turnira u malom fudbalu na kojem su učestvovali predstavnici gasnih kompanija iz jugoistočne Evrope. Jednodnevno nadmetanje održano je u subotu 23. septembra u novosadskoj sportskoj dvorani na Slanoj bari, a nastupilo je devet ekipa iz devet zemalja u regionu – osim sportista našeg preduzeća, nadmetali su se još i fudbaleri iz „Gas connect“ (Austrija), „Ukrtransgaz“ (Ukrajina), „Eustream“ (Slovačka), „FGSZ“ (Mađarska), „Transgaz“ (Rumunija), „Plinovodi“ (Slovenija), „BH gas“ (Bosna i Hercegocina) i „Plinacro“ (Hrvatska).
               Pobednik ovogodišnjeg turnira je ukrajinska ekipa „Ukrtransgaz“, koja je u finalu savladala „Eustream“ iz Slovačke rezultatom 3 : 2, dok su treće mesto zauzeli slovenački „Plinovodi“, koji su savladali rumunski „Transgaz“ – 1 : 0. Pre odlučujućih borbi za plasman, odigrane su utakmice po grupama. Ekipa "Srbijagas" zauzela je treće mesto u težoj grupi (sa pet timova) pošto je zabeležila dve pobede i dva poraza.
               Najveći teret u organizaciji turnira podneli su članovi Sportskog kluba JP „Srbijagas“, koji su se potrudili da čitava manifestacija bude održana na vrhunskom nivou.
               Na završnoj svečanosti goste su pozdravili predsednik Sportskog kluba naše kompanije Milan Đukić, izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove i predsednik Skupštine Sportskog kluba Jovica Budimir, izvršni direktor za investicije, koji su predstavnicima najboljih ekipa, kao i najboljim pojedincima dodelili pehare, medalje i poklone. Najbolji strelac na turniru bio je Sergej Ramanjuk, a najbolji igrač Oleg Pavliv, obojica iz Urajine, dok je za najboljeg golmana proglašen Tibor Horjan iz Slovačke.
               Podsećamo, organizator prošlogodišnjeg turnira bila je mađarska kompanija „FGSZ“, a narednog, kako je najavljeno, u septebru 2018. godine biće Rumunija, odnosno „Transgaz“ iz Sibinja.

Novi Sad, 25. septembar 2017. godine                     Služba za odnose s javnošću i marketing