A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

04.10.2017 |

Srbijagas od danas na Sajmu energetike u Beogradu

Štand Srbijagasa posetila Mirjana Filipović, državni sekretar u Ministarstvu energetike

                I ove godine Javno preduzeće “Srbijagas”, kao jedna od vodećih energetskih kompanija u Republici Srbiji, učestvuje na Međunarodnom sajmu energetike, koji se pod kupolama Beogradskog sajma održava od danas do petka, 6. oktobra. Sajam energetike, kao i Sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa, ali i Sajam “iSEC” - Pametni i sigurni gradovi, svečano je danas otvorila državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović.
                Ona je svim kompanijama učesnicima Sajma energetike zahvalila na učešću na ovoj sajamskoj manifestaciji, koja se 13. put za redom, održava pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike Republike Srbije.
                 -Srbija je sada na zavidnom nivou što se tiče i Elektroprivrede Srbije ali i ostalih energetskih kompanija u zemlji, naglasila je ona dodavši da treba čuvati tradicionalne izvore energije kojima naša zemlja raspolaže, ali da je neophodno i ulaganje u obnovljive izvore energije, čemu je Ministarstvo rudarstva i energetike posvetilo posebnu pažnju.
                Mirjana Filipović je nakon zvaničnog otvaranja sajma, obišla izlagače, a nakratko se zadržala i na štandu JP “Srbijagas”, gde je u razgovoru sa predstavnicima naše kompanije istakla dobre rezultate koje je nacionalna gasna kompanija ostvarila u prethodnom periodu.
                Kao i prethodnih godina, na istom mestu u Hali 1 Beogradskog sajma, Javno preduzeće “Srbijagas” učesnicima sajma predstavilo je aktuelne poslovne projekte, sa fokusom na prirodni gas, gde je pod sloganom “Čista energija” akcenat pre svega stavljen na ekološke i ekonomske prednosti “plavog” goriva.

Beograd, 04.10.2017. godine                                     Služba za odnose s javnošću i marketing