A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

24.10.2017 |

Nadzorni odbor JP „Srbijagas“ usvojio šestomesečni Izveštaj o poslovanju kompanije

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

                U Novom Sadu je danas održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „SRBIJAGAS“. Sednici je predsedavao predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su, pored članova Nadzornog odbora, bili i zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i članovi poslovodstva JP „Srbijagas“.
                Na sednici su, po ranije utvrđenom i jednoglasno usvojenom dnevnom redu, usvojene odluke i izveštaji od značaja za poslovanje kompanije, među kojima i Izveštaj o poslovanju preduzeća za prvih šest meseci ove godine. Kako je tom prilikom rečeno, preduzeće je u posmatranom periodu ostvarilo pozitivan finansijski rezultat u vidu poslovne dobiti u iznosu od 9,8 milijardi dinara, što je za 23,7% više nego prošle godine, kao i neto dobiti u iznosu od 7,8 milijardi. Time je nastavljen pozitivan trend u poslovanju i u ovom periodu tekuće godine.
                Takođe, naglašeno je da je u prvoj polovini godine broj zaposlenih u JP „Srbijagas“ ostao nepromenjen, odnosno da nije bilo novog zapošljavanja, u skladu sa važećim zakonskim propisima i preporukama osnivača, Vlade Republike Srbije.
Nadzorni odbor doneo je i Odluku da se dobit ostvarena po završnom računu za 2016. godinu i utvrđena u godišnjim finansijskim izveštajima, raspoređuje za pokriće dela gubitka iz prethodnih godina.


Novi Sad, 24. oktobar 2017. godine                            Služba za odnose s javnošću i marketing