A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

11.04.2018 |

JP „Srbijagas“ na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

      Javno preduzeće „Srbijagas“, Novi Sad ove godine prvi put učestvuje na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji se od 10. do 14. aprila održava u izložbenom prostoru Mostarskog sajma. Sajam pod sloganom „Budućnost nas spaja“, na kojem se Republika Srbija kao zemlja partner predstavlja sa oko 70 kompanija, svečano je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, istakavši da je saradnja najpotrebnija regionu, poručio da će se i dalje sa svim partnerima zalagati za funkcionisanje zajedničkog tržišta u ovom delu Evrope.
      -Saradnja je jedini način da preživimo svi zajedno i postanemo ozbiljni partneri i jedni drugima, ali i velikom svetu koji nas okružuje - istakao je predsednik Srbije, podsetivši na to da naša zemlja već četvrtu godinu dolazi na sajam u Mostaru. On je, takođe, naveo da se robna razmena između naše zemlje i Bosne i Hercegovine približava cifri od 2 milijarde evra i ukazao na to da su nam, zbog lekcija koje još učimo, ovakvi sajmovi potrebni.
      Predsednik Vučić je, nakon otvaranja sajma u Mostaru, obišao izlagače, a kratko se zadržao i na štandu JP „Srbijagas“, gde su ga pozdravili predstavnici naše kompanije na čelu sa izvršnim direktorom za pravne, kadrovske i opšte poslove Milanom Đukićem.
      U okviru Nacionalnog paviljona na oko 900 kvadratnih metara izložbenog prostora, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, na mostarskom sajmu izlažu srpske kompanije iz skoro svih sektora privrede a našu zemlju ovoga puta predstavljaju uglavnom velike i srednje kompanije privatnog i javnog sektora, značajni izvoznici u oko stotinu zemalja regiona i sveta, od kojih neke posluju na više od šezdeset tržišta.

Novi Sad, 11. april 2018. godine                                Služba za odnose s javnošću i marketing