A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

20.06.2013 | Moskva

Južni tok u centru pažnje razgovora u Moskvi

Uoči početka tradicionalnog Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, u Moskvi je danas održan sastanak generalnog direktora JP "Srbijagas" Dušana Bajatovića, predsednika Upravnog odbora Gasproma ...

Uoči početka tradicionalnog Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, u Moskvi je danas održan sastanak generalnog direktora JP "Srbijagas" Dušana Bajatovića, predsednika Upravnog odbora Gasproma Alekseja Milera i ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milana Bačevića. Učesnici razgovora razmotrili su ekonomske i tehnološke aspekte realizacije projekta “Južni tok” u Srbiji, s akcentom na finansiranje izgradnje srpske deonice gasovoda. Pored toga, na sastanku je bilo reči i o realizaciji dugoročnog ugovora o isporukama ruskog gasa Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić, generalni direktor “Gaspromeksporta” Aleksandar Medvedev, direktor “NIS-Gaspromnjefta” Kiril Kravčenko, kao i predstavnici kompanije “Južni tok”.