A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

26.04.2013 | Beograd

Predstavljen projekat Gasproma „Fudbal za prijateljstvo“

U Media centru Fudbalskog kluba Crvena Zvezda danas je predstavljen međunarodni projekat društvene odgovornosti vodeće ruske gasne kompanije „Gasprom“ pod nazivom „Fudbal za prijateljstvo“. Obraćajući se ...

U Media centru Fudbalskog kluba Crvena Zvezda danas je predstavljen međunarodni projekat društvene odgovornosti vodeće ruske gasne kompanije „Gasprom“ pod nazivom „Fudbal za prijateljstvo“. Obraćajući se prisutnima u ime „Gasproma“, direktor Srbijagasa i preduzeća "Južni tok Srbija" Dušan Bajatović je istakao da je ova ruska kompanija visoko socijalno odgovorna i da ona mnogo ulaže u sport i budućnost mladih u sportu.

- Na ovom turniru, koji se održava od 24. do 26. maja u Londonu, u vreme kada će se odigrati i finalna utakmica Lige šampiona, deca iz osam evropskih zemalja imaće priliku da se upoznaju, steknu nova prijateljstva i na jedan viteški način pokažu šta znaju o fudbalu. Mogu da kažem da će Gasprom nastaviti da podržava Crvenu zvezdu i da smo veoma srećni što će i Zvezdina deca učestvovati na turniru u Londonu, istakao je Dušan Bajatović i pri tom pionirima Crvene zvezde poželeo da, ako budu mogli, i pobede na turniru. On je ujedno rekao da je cilj ovog projekta da se deca druže, upoznaju kulturu drugih zemalja i da postanu prijatelji.
U sklopu projekta „Fudbal za prijateljstvo“, pored selekcija omladinskih fudbalskih klubova iz Velike Britanije, Nemačke i Rusije, učesnici će biti i mladi fudbaleri iz zemalja članica projekta „Južni tok“: Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Grčke, a pored njih u takmičenju će učestvovati i dva tima dece iz sirotišta. Projekat podržava legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer, dok će zvanični ambasador za Srbiju biti nekadašnji golgeter Crvene zvezde Dušan Savić.
Prisutnima se, u ime kompanije „Južni tok“ obratio tehnički direktor Pavel Persidskij, koji je pozdravljajući prisutne istakao da se ovakvim projektima afirmiše ljubav prema sportu, kao i da deca, na ovaj način, najbolje razumeju šta su prave vrednosti.
Konferenciji za novinare u FK Crvena Zvezda prisustvovao je i predsednik kluba Dragan Džajić.