A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

09.11.2012 | Sefkerin

Počela i gasifikacija Opova

U opštini Opovo, tačnije u naseljenom mestu Sefkerin,  danas je zvanično obeležen početak radova na gasifikaciji ove, inače najmanje opštine u Vojvodini.  Radove su otvorili predsednik opštine Opovo Milorad ...

U opštini Opovo, tačnije u naseljenom mestu Sefkerin,  danas je zvanično obeležen početak radova na gasifikaciji ove, inače najmanje opštine u Vojvodini.  Radove su otvorili predsednik opštine Opovo Milorad Soldatović,  izvršni direktor za investicije JP “Srbijagas” Jovica Budimir i direktor “Promont group”, firme koja je strateški partner i izvođač radova, Milinko Cicmil. Projekat, u koji će Srbijagas investirati  4,87 miliona evra,  kompletno bi trebalo da bude završen do početka sledeće grejne sezone.

 
 
 
 
 
 
Kako je novinarima nakon otvaranja radova izjavio Jovica Budimir, Srbijagas će u sledećoj godini nastaviti planirane investicije u projekte kao što su “Južni tok” i izgradnja novih gasnih, ujedno naglašavajući da nema razloga za bojazan da se ti projekti neće realizovati. U okviru gasifikacije Opova, kako je naglasio,  planirana je izgradnja distributivne gasne mreže srednjeg i niskog pritiska ali i izgradnja gasovoda visokog pritiska. Snabdevanje naselja te opštine prirodnim gasom predviđeno je sa buduće Glavne merno-regulacione stanice u Kovačici, i to preko gasovoda srednjeg pritiska ukupne dužine 18,5 kilometara. Za gasifikaciju krajnjih potrošača potrebno je izgraditi i gasovod srednjeg pritiska do naselja Baranda, zatim dve merno-regulacione stanice široke potrošnje „Opovo“ i „Baranda“, kao i 85 kilometara distributivne gasne mreže. Sve to omogućiće snabdevanje gasom za oko 3.100 domaćinstava u ovoj opštini, rekao je izvršni direktor za investicije Jovica Budimir.