A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

22.05.2012 | Obrenovac

30 miliona evra za gasifikaciju gradske opštine Obrenovac

U Obrenovcu je danas potpisan Ugovor o gasifikaciji te gradske opštine čija je ukupna vrednost oko 30 miliona evra. Ugovor, koji je zasnovan na Generalnom projektu gasifikacije naselja na teritoriji ove opštine, su potpisali ...

U Obrenovcu je danas potpisan Ugovor o gasifikaciji te gradske opštine čija je ukupna vrednost oko 30 miliona evra. Ugovor, koji je zasnovan na Generalnom projektu gasifikacije naselja na teritoriji ove opštine, su potpisali predsednik gradske opštine Obrenovac Željko Jovetić, izvršni direktor za investicije JP „Srbijagas“ Jovica Budimir i direktor preduzeća „DM-Invest“ iz Smederevske Palanke Radoslav Milićević. Projekat podrazumeva izgradnju 650 kilometara gasovoda niskog pritiska, 65 kilometara dovodnog, čeličnog gasovoda i 10 merno-regulacionih stanica široke potrošnje.

Izvršni direktor za investicije Jovica Budimir izjavio je nakon potpisivanja ugovora da je ovo jedan od najvećih ugovora o izgradnji distributivne gasne mreže, koji je Srbijagas, kao investitor, potpisao u poslednje vreme. „I pored svih finansijskih problema koje imamo, naše preduzeće i dalje nastavlja sa investicionim aktivnostima, tako da očekujemo da ćemo u narednih tri do pet godina sve naše planove u vezi sa pokrivanjem svih gradova u Srbiji gasovodnom mrežom, i realizovati. Budući da se u blizini nalaze dve termoelektrane i da će u naredne tri godine ovde biti uveden i gas, građani i privreda na teritoriji ove opštine, biće u potpunosti „pokriveni“ svim energentima“, rekao je Budimir.
Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić kazao je da gasifikacija predstavlja jednu od najvećih investicija u opštini. „Vrednost ovog projekta veća je od bilo koje pojedinačne investicije u poslednjih nekoliko godina u opštini Obrenovac. Naša je obaveza sve ono što se ne odnosi na finansiranje, a to je da se potrudimo da svaka dozvola bude izdata pravovremeno i da pomažemo i ubrzamo rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, gde god to bude bilo potrebno. Danas je sasvim jasno da ko ima gas može da obezbedi i investicije, tako da nakon izgradnje gasovodne mreže očekujemo značajniji priliv investicija u našu opštinu. Za građane je ova mogućnost takođe veoma privlačna, jer ako imate mogućnost da se za 600-700 evra priključite na gasovod i da kasnije plaćate račune onoliko koliko potrošite, onda verujemo da će odziv i interesovanje za ovaj vid grejanja u našoj opštini biti veliki“, ocenio je predsednik opštine Obrenovac.
Direktor DM Investa Radoslav Milićević zahvalio je skupštini i odbornicima što su se opredelili upravo za njihovo preduzeće kao strateškog partnera i obećao da će radovi biti završeni kvalitetno i na vreme, uz, kako je istakao, najmanju moguću meru ometanja redovnog života građana Obrenovca. „Savremena oprema kojom raspolažemo i iskustvo u više opština u Srbiji, gde smo, zajedno sa Srbijagasom, gradili gasovode, najbolji su dokaz za to“, istakao je Milićević.