A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

04.05.2012 | Novi Sad

Donacija za vrtić „Vidovdanski zvončić“ u Novom Sadu

U svečanoj i veseloj atmosferi danas je otvoreno novoopremljeno dvorište vrtića „Vidovdanski zvončić“ u Novom Sadu, čije je opremanje, iz ličnih sredstava od članstva u Upravnom odboru Jugorosgasa, pomogao generalni ...

U svečanoj i veseloj atmosferi danas je otvoreno novoopremljeno dvorište vrtića „Vidovdanski zvončić“ u Novom Sadu, čije je opremanje, iz ličnih sredstava od članstva u Upravnom odboru Jugorosgasa, pomogao generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović. On je, zajedno sa mališanima, njihovim vaspitačima i roditeljima, koji su i inicirali ovu akciju, otvorio novo igralište, koje će obezbediti znatno bolje uslove za odrastanje, zdrav psihofizički razvoj i socijalizaciju dece.

Kako je nakon otvaranja novog, moderno opremljenog igrališta za decu izjavio generalni direktor Srbijagasa, motiv za jednu ovakvu donaciju je sasvim jasan. – Naše društvo je relativno siromašno zbog ekonomske situacije u kojoj se nalazimo, tako da je potrebno afirmisati solidarnost. Društvo mora da pokaže više brige prema najmlađima. Mislim da bi svi ljudi dobre volje, koji imaju mogućnost da pomognu, trebalo da odaberu ovakve mini projekte, koji ne koštaju mnogo, ali su efekti nemerljivi, istakao je Dušan Bajatović.
Deci ovog vrtića poklone su doneli i predstavnici Rukometnog kluba „Vojvodina“. Rukometaši su mališanima „Vidovdanskog zvončića“ poklonili lopte i majice, a cilj njihove donacije je, kako su rekli, da se obezbede mogućnosti za adekvatan fizički razvoj i bavljenje sportom od malih nogu. Za donaciju i sve poklone, koji su danas stigli u ovaj vrtić, zahvalili su pedagoški rukovodilac „Radosnog detinjstva“ Milica Đilas i predstavnici roditelja dece iz ovog dela Novog Sada.
 
 
Direktor Bajatović prisustvovao humanitarnom koncertu u Kolarčevoj zadužbini
 
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prisustvovao je u ponedeljak, 30. aprila u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu, Trećem Vaskršnjem koncertu za decu sa smetnjama u razvoju. Koncertu je prisustvovao i Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej, pod čijim se pokroviteljstvom, a u organizaciji Proizvodnog zavoda Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, radija Slovo Ljubve i Verskog dobrotvornog starateljstva te Arhiepiskopije, i održava ovaj veliki događaj. Među učesnicima koncerta su pored naših proslavljenih umetnika, poput Jadranke Jovanović, Nenada Milosavljevića, Lene Kovačević i dr., bili i dečiji horovi „Rastko“, „Ison“, hor Svetog Prohora Pčinjskog, kao i brojni drugi stvaraoci. Javno preduzeće „Srbijagas“ je pomoglo ovaj program i tako još jednom pokazalo da je svest o društvenoj odgovornosti i učešću u humanitarnim aktivnostima u kompaniji na izuzetno visokom nivou.