A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

26.04.2012 | Pančevo

Završena prva faza gasifikacije grada Pančeva

U prisustvu izvršnog direktora za investicije JP „Srbijagas“ Jovice Budimira i direktorke Direkcije za izgradnju grada Pančeva Gordane Denčić-Kušljić, u Pančevu je danas zvanično pušten u rad ...

U prisustvu izvršnog direktora za investicije JP „Srbijagas“ Jovice Budimira i direktorke Direkcije za izgradnju grada Pančeva Gordane Denčić-Kušljić, u Pančevu je danas zvanično pušten u rad čelični gasovod za naselja Vojlovica, Strelište i Topola, zatim distributivna mreža u dužini od 31 kilometar, kao i dve reonske merno-regulacione  stanice (RMRS) „Vojlovica“ i „Strelište“. Time je okončana Prva faza realizacije Programa završetka gasifikacije grada Pančeva. Ukupna vrednost izvedenih radova je 1,25 miliona evra.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na realizaciji završetka gasifikacije Pančeva, pre nešto više od četiri meseca, potpisali su gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, direktorica Direkcije za izgradnju grada Gordana Denčić-Kušljić i direktor preduzeća „Promont group“ Milinko Cicmil. Prema rečima Jovice Budimira, prva faza gasifikacije Pančeva završena je u planiranim rokovima, iako su vremenski uslovi ove zime bili zaista otežavajući. „Zaista mi je drago što se radovi u Pančevu realizuju u rokovima koje smo i dogovorili. Srbijagas je, zajedno sa strateškim partnerom „Promont grupom“, uz veliku pomoć i podršku Direkcije za izgradnju grada i lokalne samouprave, omogućio građanima ovih delova grada Pančeva da od danas koriste gas kao ekološki najbolji, a još uvek i ekonomski najisplativiji energent, s obzirom na to da je još uvek jedino grejanje na termoakumulacione peći jeftinije od prirodnog gasa“, istakao je Budimir i pozvao sve zainteresovane građane, koji svoja domaćinstva žele da priključe na gasovodnu mrežu, da se za sva pitanja i stručnu pomoć jave radnoj jedinici Srbijagasa za distribuciju u Pančevu.
U ime grada i Direkcije za izgradnju, Gordana Denčić-Kušljić izrazila je zadovoljstvo što je završena prva faza radova, jer je, kako je istakla, izuzetno važno da gasifikacijom bude obuhvaćena cela teritorija grada Pančeva. „Mi odmah nastavljamo i drugu fazu radova, koja obuhvata izgradnju distributivne gasne mreže unutar i van železničkog prstena, naselja „Skrobara“ i „Bavaništanski put“. Srbijagas nastavlja da prati sve naše radove na rekonstrukciji ulica, tako da će svaki deo grada biti pokriven gasnom instalacijom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo jednom zaista dobrom sinhronizacijom posla, ovakve rezultate i mogli da očekujemo“, kazala je direktorka gradske Direkcije za izgradnju.
 
Kapacitet merno-regulacionih stanica koje su danas puštene u rad je 2.500m3/h u naselju Strelište i 3.000 m3/h u Vojlovici. Čelični gasovod prečnika 168,3 mm dug je 2.525 metara, a dužina distributivnog gasovoda je 31.225 metara.