A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

25.04.2012 | Novi Sad

Dušan Bajatović dobitnik godišnje nagrade PKV

Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine, koja je održana danas u Master centru Novosadskog sajma, dodeljene su godišnje nagrade PKV za 2011. godinu. Među pojedincima koji su, uprkos izuzetno teškim ...

Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine, koja je održana danas u Master centru Novosadskog sajma, dodeljene su godišnje nagrade PKV za 2011. godinu. Među pojedincima koji su, uprkos izuzetno teškim uslovima privređivanja ostvarili značajne rezultate u svojim kompanijama, je i generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović, kome je danas predsednik komore Ratko Filipović uručio ovo prestižno priznanje. Zahvaljujući na priznanju, u ime svih dobitnika, Bajatović je rekao da su privrednici danas na istom zadatku, pre svega očuvanja komorskog sistema, ali i stvaranja jednog potpuno novog makroekonomskog okvira.

 
„Kratkoročni i skupi krediti koje privreda sada ima na raspolaganju moraju biti zamenjeni dugoročnim i jeftinim kreditima. Uz maksimalno uvažavanje značaja stranih investicija, političari ipak ne bi smeli da zanemare domaći kapital. Mi smo situaciju u domaćoj ekonomiji doveli do apsurda, tako da u privredi sve najviše zavisi od politike, što nije dobro. Nadam se da ćemo posle izbora imati priliku da sa novom Vladom izvršimo jedan veliki remont i napravimo potpuno novi makroekonomski okvir, koji će biti stimulativan za privređivanje“, rekao je Bajatović.
 
U obrazloženju nagrade, stoji da je Dušan Bajatović lider uspešne kompanije i da je zaslužan za stratešku orijentaciju i profesionalno vođenje poslovne politike i postignute rezultate, pri čemu se rukovodio napretkom i prosperitetom, uz visok stepen društvene odgovornosti. Posebno je istaknut njegov dobrotvorni rad i donacije socijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Inače, pored generalnog direktora Srbijagasa, nagradu Privredne komore Vojvodine dobilo je još 5 pojedinaca i 13 preduzeća iz Pokrajine. Ovo društveno priznanje, koje se tradicionalno dodeljuje od 1964. godine, znak je uvažavanja ogromnog zalaganja, znanja i sposobnosti svih nagrađenih.