A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

20.04.2012 | Novi Sad

Sportisti Srbijagasa ponos preduzeća

Sportski klub Javnog preduzeća „Srbijagas“ obeležio je na svečanosti, održanoj večeras u hotelu „Norcev“ na Iriškom vencu, prvu deceniju rada i postojanja, period koji su obeležili brojni uspesi na sportskim ...

Sportski klub Javnog preduzeća „Srbijagas“ obeležio je na svečanosti, održanoj večeras u hotelu „Norcev“ na Iriškom vencu, prvu deceniju rada i postojanja, period koji su obeležili brojni uspesi na sportskim terenima krunisani prošlogodišnjim osvajanjem prvog mesta na susretima radnika naftne i gasne privrede jugoistočne Evrope. Svečanosti su pored rukovodstva kluba i članova sportske ekipe Srbijagasa, prisustvovali generalni direktor kompanije „Srbijagas“ Dušan Bajatović sa saradnicima, naš proslavljeni sportista Danilo Ikodinović, predstavnici sindikata, kolege sportisti iz Naftne industrije Srbije i  preduzeća „Agroživ“, kao i predstavnici Vojske Srbije. 

Istorijat kluba, dosadašnje rezultate, ali i planove za budućnost prisutnima je predstavio predsednik Sportskog kluba JP „Srbijagas“ Milan Đukić. On je istakao da sportisti Srbijagasa imaju čime da se ponose, pre svega brojnim medaljama i priznanjima, među kojima je svakako najvredniji prošlogodišnji pehar sa Naftnih igara u Bečićima, ali i savremenom organizacijom kluba, u kojem danas egzistira 15 sportskih disciplina u koje je uključeno oko 300 zaposlenih Srbijagasa, što znači da je svaki četvrti radnik član Sportskog kluba.  

Čestitajući sportistima, koji su na najbolji način proneli ime Srbijagasa, generalni direktor Dušan Bajatović je rekao da će menadžment kompanije i dalje podržavati aktivnosti Sportskog kluba, koji je pokazao da se uspeh gradi godinama, i pritom istakao  istrajnost, upornost i sportsko umeće članova naše sportske ekipe, koja je uspela da „uzme“ trofej izuzetno jakim ekipama, poput Naftne industrije Srbije, Gasproma, INE, Lukoila...  - Srbijagas je danas jedna od najpoznatijih srpskih kompanija i u evropskim razmerama, a to  smo uspeli zahvaljujući, pre svega, ljudima koji ovde rade. Takođe, mi smo sasvim dobro koncipirali i društveno odgovorno ponašanje kompanije, tako što smo pomagali  svima i to smo radili zaista dobro i selektivno, jer smo u prvom planu imali decu, socijalne potrebe, pa onda tradicionalne verske zajednice i druge ustanove. Svi mogu da se uvere da smo najmanje pomagali profesionalni sport, trudili smo se da što više ulažemo u amatersko bavljenje sportom,  škole i mlade talente, jer smatramo da se i uz vrlo mala ulaganja mogu doneti izuzetno dobri rezultati, rekao je direktor Srbijagasa.
Sportski klub  dodelio je večeras priznanja pojedincima koji su ostavili dubok trag u dosadašnjem radu kluba. Među njima su kolege Dušan Đorđević iz Beograda, Milorad Jakovljević iz Kikinde i Milan Lakić iz Novog Sada. Specijalna priznanja dodeljena su generalnom direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću, predsedniku Upravnog odbora Predragu Grgiću i predsedniku Jedinstvene sindikalne organizacije Veljku Miloševiću. U ime sindikata i predsednika JSO nagradu je primio i prisutne pozdravio Radan Popović. Takođe, klub je posebnim priznanjima nagradio nosioca olimpijskih medalja i proslavljenog sportistu Danila Ikodinovića, kao i 252. Avijacijsku eskadrilu Vojske Srbije za uspešnu dosadašnju saradnju.